Dobry den vsem.JEstli nekdo muze poradit.MAme velkou zahradu, kde jsem chovala kdysi i kruty, husy, slepice a perlicky, ale problem je, ze na zahrade mam i koutek, kde pestuji ruze, lilie... a mame take stromky, coz mlade stromky nam pozrali ovecky, i prsto, ze byli ohrazene, proste byli sikovne.Husy a kachny znicili mi ruze, lilie, pivonky...Na dnesni den mam jen slipky, ale tak velka zahrada pusobi puste.Napadlo mne, ze by snad mohla mit elektricky ohradnik a presouvat ho na urcita travnata mista bez kytek a stromku a mit zatim tam jen husy a za par let i ovecky.Nemam zkusenosti vubec s ohradou, jakou a co k ni, baterie od auta?Kouka, ze ohradnik na drubez, coz uvedena jen slipka na obrazku, ale husy?A pak zda muzu stejnou ohradu dat i na ovce?Mooooc dekuji, kdyby nekdo dokazal poradit.
Ne-chovatel
XXX.XXX.251.112
A jak to chcete udělat? To by musela být elektrická síť, určitě nejméně metr vysoká (záleží i na celkové velikosti výběhu), protože ony husy totiž jednak létají, jednak do 1/2-3/4 metru jen tak povyskočí a zlehka mávnou křídly (i ty těžké co nelétají).
Zastřihnutí křídel nepomůže, jen jednoho jim podle mne způsobí akorát zranění.
toooja
napsal(a):
Dobry den vsem.JEstli nekdo muze poradit.MAme velkou zahradu, kde jsem chovala kdysi i kruty, husy, slepice a perlicky, ale problem je, ze na zahrade mam i koutek, kde pestuji ruze, lilie... a mame take stromky, coz mlade stromky nam pozrali ovecky, i prsto, ze byli ohrazene, proste byli sikovne.Husy a kachny znicili mi ruze, lilie, pivonky...Na dnesni den mam jen slipky, ale tak velka zahrada pusobi puste.Napadlo mne, ze by snad mohla mit elektricky ohradnik a presouvat ho na urcita travnata mista bez kytek a stromku a mit zatim tam jen husy a za par let i ovecky.Nemam zkusenosti vubec s ohradou, jakou a co k ni, baterie od auta?Kouka, ze ohradnik na drubez, coz uvedena jen slipka na obrazku, ale husy?A pak zda muzu stejnou ohradu dat i na ovce?Mooooc dekuji, kdyby nekdo dokazal poradit.
Dobré ráno, mám to taky tak, s tím rozdílem, že k husám mám kozy-potvory, tak jsem si svou zahrádku oplotila ovčím pletivem, je to takový plácek uprostřed zahrady s brankou dovnitř...ono se říká, že buď máte zvířata nebo zahradu, ale funfuje, jen nesmíte zapomenout za sebou zavřít. El. Ohradník nebude na husy fungovat. A sítě jsou drahé a ještě vypadají hrozně. Vysázela jsem si zevnitř okrasné keře, takže je nikdy nepožerou uplně a vypadá docela pěkně.