Jak co nejlépe ubytovat drůbež

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2015 14:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o názory zkušených drůbežářů....

letos se připravuju na chov vodní drůbeže. Dnes dorazí líheň a jedu pro vajčka selských kačen, českých hus a českých krůt. mám zahradu asi 50 x 70 metrů, kterou chci oplotit a vypustit chovné jedince i s mladými. A tady jsou moje otázky:

1. bude mi stačit oplotit foliovník a přilehlé záhonky se zeleninou nějakým půlmetrovým oplocením, které jednoduše překročím? nebo potřebuji regulérní plot, aspoň metr vysoký s brankou?

2. Co pole s bramborama, kukuřicí a řepou?

3. Pro kačeny a husy mám představu, že udělám ubytování formou vlastních oplocených výběhů, kde jedna strana bude ze´d stodoly a tři strany bude pletivo 2m vysoké. Rozměr asi 3x5 metrů. na podlahu zámkovou dlažbu a u zdi po celé délce odtokový žlab. Ve výbězích bude bouda na spaní, budou tam mít mini bazén a žrádlo. bude jim to an noc stačit, když ráno přijdu a vypustím je na zahradu?

4. Tyto výběhy mám raději oplotit i seshora, nebo jim udělat přes celý výběh střechu? bude to neustále ve stínu, protože stodola bude z jižní strany a je opravdu vysoká!

5. krůtám udělám něco podobného uvnitř stodoly, protože v zimě by nejspíš venku trpěly, že? Nebo jim mám uvnitř místo voliéry udělat jen velkou boudu?

6. Má smysl kvůli jednomu chovnému kmeni českých hus a jednomu kmeni selských kačen stavět na zahradě umělé jezírko o rozloze 5x5m? Víc pozemku bych na to asi neobětoval Emotikona smile
díky za vaše názory. pokud máte někdo zajímavé foto, které se mi bude hodit jako inspirace, uvítám.

20.8.2015 14:41
merley

XXX.XXX.240.78

Nejsem zkušený drůbežář, ale drůbež chovám.
Jaktěživo nedělá dobrotu, smíchat jakoukoli zahrádku s chovem zvířat, drůbeže i psů.
Buď jedno nebo druhé.
Když chcete mít klid před devastací zahrádky, musíte si ji oplotit. Před slepicemi vysoký plot, ostatní drůbeží stačí bytelný nízký.
Bazének je k ničemu.Do 10 minut je "zesra.." a zbytek dne se v tom bordelu šplouchají a náramně ty zvířata smrdí. Nedělkám jim žádný bazénem, pouze vetší maltovík s denně čistou vodou.Nevlezou do něho, nevejdou se smajlík a peří si vyčistí zobákem.Vodní drůbež je čistá, nesmrdí a špinavou vodou zaliji keře.
Chovat drůbež chce pořádný pozemek s kvalitní travinou. Pak máte o ně jaksepatří postaráno, nejen ekonomicky, ale i po všech ostatních stránkách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík