Ahoj. Před rokem jsem si pořídil 6 slepiček ISA Brown. A letos jsem si z téže farmy pořídil kohouta Moravia. Bohužel měli jen letošní, takže jsem zakoupil ke dnešku (11ti týdenního) kohoutka. Ostatní slepice po něm hnedka šli, tak jsem mu postavil provizorní koutek (viz foto).
Co by jste mi poradili dále ? Měl bych ho tam nechat, dokud nebude pohlavně plně vyvynutý, aby si srovnal pořádek ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechal bh ho tam nějaký ten týden, aby se okoukal, ale pořádek si podle mne zjedná, až dospěje, jinak ho budou slepice pořád brát jako soupeře. Tolik moje zkušenost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

keyzio
napsal(a):
Stačí mu ta bouda na obrázku ? Nyní má všechny 4 stěny. Ze tří stran je zateplená polystyrenem a má zhruba uprostřed jednu hřadu.
Ano.
Myslím si totéž co frufru, mladého kohouta slepice vždycky likvidují, nechal bych ho tam déle alespoň 4 měsíce. Výběh je pro jednoho kohouta naprosto dostatečný, když ho necháte plně vyspět, než ho pustíte mezi slepice, zjedná si pořádek(podle mých zkušeností) tak za 10 vteřin. Když to uspěcháte, nebude kohout do přepelichání okrasa ale oškubanec:).