Káčata kachny pižmové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2015 18:25
Martin Tesař

XXX.XXX.168.50

Prosím o radu. Mám 2 měsíční káčata a nyní se stává že si vytrhávají letky na křídlech a některé jsou celé zakrvácené. Co s tím? Chybí jim něco?Krmím pšenici, ječmen, oves a přidávám VKCH směs. Děkuji za rady.A jinak jak se Vám to letos líhne?

20.4.2015 19:34
asperulo

XXX.XXX.249.32

Nejspíš se kachňata nudí + nedostatek bílkovin. Jaké máte podmínky, kolik prostoru a kolik pastvy? Pokud mají co spásat, tak se tento problém nevyskytuje. Nastává to v případě, že jsou na malém prostoru a nudí se, tak se oštipují.

20.4.2015 20:18
Martin Tesař

XXX.XXX.168.50

Jaké podmínky?Myslím si že dobré kachňata mají pastvu cca 600 m2.Spásat mají co trávy dostatek krmiva také dostatek. Mám jich 18 ale už delší dobu pozoruji že to dělá pouze jedno. Dnes, když jsem večer krmil tak jsem je pozoroval a to jedno štípalo všechny ostatní tak jsem ho dal k chovnému hejnu. Je to dobře?

milan78

20.4.2015 20:25
milan78

XXX.XXX.227.76

Martin Tesař napsal(a):
Jaké podmínky?Myslím si že dobré kachňata mají pastvu cca 600 m2.Spásat mají co trávy dostatek krmiva také dostatek. Mám jich 18 ale už delší dobu pozoruji že to dělá pouze jedno. Dnes, když jsem večer krmil tak jsem je pozoroval a to jedno štípalo všechny ostatní tak jsem ho dal k chovnému hejnu. Je to dobře?

Obyčejně to tak bývá, ze to dělá jenom jedno, nebo par jedinců.mel jsem to tak taky. Kanibala jsem oddělil a byl klid.

20.4.2015 20:30
Martin Tesař

XXX.XXX.168.50

Díky moc za radu. Jak jsem úž psal pozoroval jsem to už delší dobu. a dnes večer mi už došla trpělivost. a jinak chovné hejno mám 1+4. Tři kačeny už nesou mají dohromady cca.60 vajec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík