Housata – kdy můžu předložit pšenici nebo je pustit na pastvu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2015 16:56
tomík1313

XXX.XXX.224.246

Dobrý den, přivezl jsem 2týdenní housata a dávám jim směs. Chci se zeptat kdy jim můžu předložit pšenici nebo je pustit na pastvu. Popřípadě jestli jim podávat ve 2 týdnech nějaké míchanice z brambor atd..

24.4.2015 17:10
Žanetka

XXX.XXX.138.202

Začala bych přidávat hlavně vitamíny pak vápník na kosti je to prášek a pak postupně mladé kopřivy krájet jitrocel žebříček malé perličky šrot + směs brambory bych nedávala sou ještě moc malé a neuhlídáte kvašení pak by nastal průjem.na pastvu také brzy ale pokud bude sluníčko a jste doma tak do ohrádky část zastínit aby se mohli schovat před úpalem nebo mrholením zvykat pomalu pokud je déšt schovat aby neprochladla hrozí úmrtí to samé když by bylo moc horko.prostě si musí zvyknout postupně.

24.4.2015 19:58
jenca

XXX.XXX.161.32

Moje housata se pasou téměř od vylíhnutí, když mrzne(letos se líhly tuto neděli, po ránu bylo u nás mínus 3) husa čeká až stoupne teplota a vezme je na pastvu z boudy až odpoledne po oteplení. Dávám jim směs od energysu a kukuřičný šrot a okyselenou vodu(nic víc) ale stejně se hlavně pasou. Rostou jako z vody.

28.4.2015 12:47
irena 42

XXX.XXX.45.2

Housata mám od začátku dubna, to měla 2 týdny. Hned jak se oteplilo, tak jsem je pustila na pastvu. Jsem doma, takže při začátku deště jsem je zase hned zahnala. Ráno dostávají míchanici z brambor, kopřiv nebo jiného zeleného, šrot a kyšku. Dám jim ji a jdu se postarat o ostatní zvířectvo. Asi za půl hodiny jim zbytek vezmu, aby nezkvasilo a dám kačenám, ty to sní do minuty. Pak je vypustím na pastvu s dostatkem vody a na večer jsem jim dělala zase míchanici a postupně do ní přidávala pšenici, takže si na ni postupně zvykly. Teď mají 6 týdnů, takže na večer mají v krmítku pšenici, ráno míchanici, přes den se pasou. Snad to dělám dobře, loni mi to tak fungovalo k mé a snad i jejich spokojenosti. ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík