Verca1989
XXX.XXX.128.66
Dobrý den,
ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů na kukaně, do kterých slepice snáší vejce. Máme obyčejné kukaně do kterých slepice bez problémů snášely, nicméně od zimy máme problém s tím, že nám slepice vajíčka rozbíjí a poté sežerou, i přesto že dostávají skořápky, vápenec nebo různé vitamíny. Napadlo nás tuto situaci vyřešit jinými kukaněmi, ze kterých se vejce odkutálí někam, kde na ně slepice nemůže. Na eshopech jsem našla plastové košíky, které se vkládají do kukaní, mají sklon, takže vejce by se mělo odkutálet. Zřejmě by toto řešení bylo nejjednoduší, nicméně pořád mi není jasné, jak se vejce odkutálí, když bude v kukani nastláno slámou či senem? A když už se odkutálí, jak zabránit tomu, aby se vejce nerozbila o sebe navzájem? Je nejlepší koupit tyto košíky nebo máte tip/návod na výrobu vlastních kukaní s touto "funkcí"? Máme téměř 30 slepic a vybírat denně s bídou 3 vejce je smutné
Napríklad takéto: https://www.youtube.com/watch?v=TWuAz0NsE9Y.
forestman
XXX.XXX.43.210
Dobrý den,
Chce to víc sena, tak 4-5cm. Večer při sběru doplním, popř.načechrám věchet v kukani. Jakmile australky /velké/ vyhrabaly hnízdo až na dřevo, tak jsem měl vajíčka i prošláplá. Následná pipka pak prošlápnuté konzumovala.
Verca1989
XXX.XXX.128.66
forestman
napsal(a):
Dobrý den,
Chce to víc sena, tak 4-5cm. Večer při sběru doplním, popř.načechrám věchet v kukani. Jakmile australky /velké/ vyhrabaly hnízdo až na dřevo, tak jsem měl vajíčka i prošláplá. Následná pipka pak prošlápnuté konzumovala.
Seno/slámo doplňuji každý večer a vrstvu mají opravdu vysokou, tam bych problém neviděla. Bojujeme s tím už strašně dlouho, semtam nějaká vejce seberu ale jsou celá od žloutků, už nevíme co se slepicemi...vyčíhat si která to dělá opravdu není v našich možnostech, tak budeme muset vybudovat jiné kukaně
Verca1989
XXX.XXX.128.66
fo3k
napsal(a):
Napríklad takéto: https://www.youtube.com/watch?v=TWuAz0NsE9Y.
Děkuji za tip, vypadají dobře
Uživatel s deaktivovaným účtem
Verca1989
napsal(a):
Seno/slámo doplňuji každý večer a vrstvu mají opravdu vysokou, tam bych problém neviděla. Bojujeme s tím už strašně dlouho, semtam nějaká vejce seberu ale jsou celá od žloutků, už nevíme co se slepicemi...vyčíhat si která to dělá opravdu není v našich možnostech, tak budeme muset vybudovat jiné kukaně
A co vyměnit slepice?