Kukaňe na snášení pro slepice

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verca1989

25.4.2015 14:56
Verca1989

XXX.XXX.128.66

Dobrý den,

ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů na kukaně, do kterých slepice snáší vejce. Máme obyčejné kukaně do kterých slepice bez problémů snášely, nicméně od zimy máme problém s tím, že nám slepice vajíčka rozbíjí a poté sežerou, i přesto že dostávají skořápky, vápenec nebo různé vitamíny. Napadlo nás tuto situaci vyřešit jinými kukaněmi, ze kterých se vejce odkutálí někam, kde na ně slepice nemůže. Na eshopech jsem našla plastové košíky, které se vkládají do kukaní, mají sklon, takže vejce by se mělo odkutálet. Zřejmě by toto řešení bylo nejjednoduší, nicméně pořád mi není jasné, jak se vejce odkutálí, když bude v kukani nastláno slámou či senem? A když už se odkutálí, jak zabránit tomu, aby se vejce nerozbila o sebe navzájem? Je nejlepší koupit tyto košíky nebo máte tip/návod na výrobu vlastních kukaní s touto "funkcí"? Máme téměř 30 slepic a vybírat denně s bídou 3 vejce je smutné

forestman

26.4.2015 19:30
forestman

XXX.XXX.43.210

Dobrý den,
Chce to víc sena, tak 4-5cm. Večer při sběru doplním, popř.načechrám věchet v kukani. Jakmile australky /velké/ vyhrabaly hnízdo až na dřevo, tak jsem měl vajíčka i prošláplá. Následná pipka pak prošlápnuté konzumovala.

Verca1989

11.5.2015 13:48
Verca1989

XXX.XXX.128.66

forestman napsal(a):
Dobrý den,
Chce to víc sena, tak 4-5cm. Večer při sběru doplním, popř.načechrám věchet v kukani. Jakmile australky /velké/ vyhrabaly hnízdo až na dřevo, tak jsem měl vajíčka i prošláplá. Následná pipka pak prošlápnuté konzumovala.

Seno/slámo doplňuji každý večer a vrstvu mají opravdu vysokou, tam bych problém neviděla. Bojujeme s tím už strašně dlouho, semtam nějaká vejce seberu ale jsou celá od žloutků, už nevíme co se slepicemi...vyčíhat si která to dělá opravdu není v našich možnostech, tak budeme muset vybudovat jiné kukaně

Verca1989

11.5.2015 13:50
Verca1989

XXX.XXX.128.66

fo3k napsal(a):
Napríklad takéto: https://www.youtube.com/watch?v=TWuAz0NsE9Y.

Děkuji za tip, vypadají dobře

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2015 14:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Verca1989 napsal(a):
Seno/slámo doplňuji každý večer a vrstvu mají opravdu vysokou, tam bych problém neviděla. Bojujeme s tím už strašně dlouho, semtam nějaká vejce seberu ale jsou celá od žloutků, už nevíme co se slepicemi...vyčíhat si která to dělá opravdu není v našich možnostech, tak budeme muset vybudovat jiné kukaně

A co vyměnit slepice?

Přidejte reakci

Přidat smajlík