Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, mám dva měsíce stará kuřata ale s jedním krásným silným kohoutkem hedvábičky je problém už od líhnutí, klubal se obráceně ale v pohodě, před pár dny se venku hrozně lekl spuštěné motorové pily byl nejblíž, bylo vidět že má šok, hned den na to si uštíp hodně dlouhou trávu a nemohl jí do sebe dostat, tak mu to ostatní tahali zas ven.Teď dva dny pozoruji že jak se nějak rozruší, tak najednou má hlavu nakřivo a nemůže to srovnat, nebo skrčí hlavu dozadu sedne a začne hlavou klátit ze strany na stranu a při tom pípá, vše trvá jen několik vteřin asi tak 2-5X za den.Vůbec mě nenapadá, co to může být, pročetla jsem co se dalo ale na žádnou nemoc to nesedí, průjem nemá, jen míň žere ale zatím nehubne a čilý je jinak jak ostatní.Že by epilepsie?Štve mě to, protože jeho jsme si zrovna chtěli nechat, je černý s oranžovým krkem, to se u hedvábek moc nevidí.Prosím poraďte, děkuji.
Nestrašte pseudomorem... Pseudomor, ve formě, která způsobuje neurologické problémy, je akutní, hromadné onemocnění s velkou úmrtností. To by nemělo problém jedno od vylíhnutí divné kuře, ale půlka hejna už by byla mrtvá a druhá asi tak dva dny před smrtí.
Reaguji na to, že kroucení hlavy, není příznakem žádné nemoci. A zadavatelka uvádí, že kroucení hlavy se objevuje v posledních dvou dnech, ne od vylíhnutí.
Líhnutí na opačném konci nepovažuji za znak nějaké nemoci, i mně se takto některá kuřata líhnou a vyvíjí se normálně.
Ani já bych pseudomor nikomu nepřála, ale je dobré o něm vědět.
O vhodnosti takového kuřete pro další chov bych ale moc neuvažovala. Ať už je mu cokoliv. Ale to je věc každého. Dana.
Děkuji za názory, na pseudomor jsem také pomyslela i na Markovu nemoc ale to fakt asi nebude.Máme málo slepic jen z vlastních odchovů, kuřata zvlášť a velký výběh a nikdy se tu nic nevyskytlo.Dnes kuře vypadalo už o něco lépe, záchvaty jsou méně a kratší dobu, přidala jsem pro jistotu vitamíny, protože ke granulím už přidávám pšenici.Kuře jsem také prohlídla a zdá se že někde přišlo k úrazu, když mu sáhnu za hlavu, bolí ho to a má to trochu oteklé a k tomu kroucení hlavy dochází když se kouká hodně nahoru.Uvidíme, pokud se to nespraví, bude muset za čas do hrnce pro psa, mi hedvábky totiž nejíme, za prvé málo masa, černé maso a je nám jich líto i na talíři Jinak neočkujeme ale často o tom uvažuji.
Takže dnes kuře úplně v pořádku a jak z divokých vajec zřejmě to bylo nějaké trauma ale vystrašilo nás teda dost...