Vejce hodinu bez tepla ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2015 23:43
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li je možné, abych kachní vejce cca po 14-ti denní inkubaci v lihni hodinu nechala bez zahrivani a prevezla je v aute. Jak moc tím mohu ohrozit zárodky ve vejcích?
Předem dekuji za odpovedi.

28.4.2015 05:26
kastef

XXX.XXX.138.131

Bez tepla si myslím není to zas tak na tu hodinu hrozné, spíš to dohrkání, nebo riziko prasknutí-ale je to jen můj názor.Já sem minulé líhnutí nechala líhen téměř hodinu otevřenou 4den a kuřata se vylíhla, a ted u dalšího předevčírem hodinu půl, vždycky jak na potvoru když to otevřu zazvoní telefon, nebo někdo klepe do okna.A ted ráno sem pár vajec prosvítila a vše OK:.

28.4.2015 08:45
tereza.128

XXX.XXX.32.114

Jak píše kastef, teplota není problém, naopak, vejce se mají chladit, takže hodina jim neublíží.
Horší problém je ten transport. Vezměte si větší krabici, vysypte ji hoblinami (plnou) a vejce uložte (zavrtejte) do hoblin tak, aby se navzájem nedotýkala.
Měli byste to zvládnout bez úhony.

28.4.2015 09:18
bronda

XXX.XXX.98.84

Nám včera vypnuli na 70min. elektřinu.10. den líhnutí kuřat. Žena vymyslela přikrytí dvěma larysama. Teplota klesla na 32,5 st., a vlhkost vystoupala na 88%. Jak proud naskočil hledal jsem informace na Fauně a dozvěděl jsem se, že teploty na tu hodinku a něco není až zase takový problém, ale, že se nemá přikrývat, neboť hrozí spíše udušení CO2. Tak uvidím jak to moje první líhnutí dopadne.

28.4.2015 16:49
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

Dekuji moc za radu. Také se bojim toho transportu, přemýšlela jsem, ze bych vejce dala do prolozky a poté zasypala pilinami v krabici a raději si je vezmu na klín aby se nerozbila. A jeste bych mela dotaz. Před týdnem se mi vylihla krůťata a jedno je takové zvláštní. Ze začátku vůbec nezacalo samo zobat ani nechtelo pít. Včera konečně zacalo trochu jist ale samo sezobne pouze vareny bilek. Několikrát denně ho ručně dokrmuji, naštěstí uz zacalo i samo pít. Ma problém s udrzeni teploty, musí byt zvlášť a musím mu daleko více topit. Aktivitou také zrovna neoplyva. Nevíte někdo jak mu pomoci ? Za ten týden piplani uz mi prirostlo k srdci a nerada bych o něj prisla.

28.4.2015 17:04
kastef

XXX.XXX.138.131

Já osobně bych to krůtátko utratila, jakékoli kuřátko které jeví nějaké nenormální chování dříve či později uhyne, a taky může být příčinou rozšíření nějaké nemoci.

28.4.2015 17:52
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Bohužel, také to nerada dělám, ale je pravda, že pravděpodobně stejně uhyne.Nemělo by se trápit.Při líhnutí, i když mi to rve srdce, se mi to stává a nečekám na nic, usmrtím ho.To se stává.

28.4.2015 19:55
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

Prave to byla moje chyba, ze jsme si ho nechali az do ted. Ted uz na to nikdo nemáme nervy, když jsme si na něj tak zvykli, asi nam ale nic jiného nezbyde.

28.4.2015 20:13
chipsik

XXX.XXX.209.73

Kristýna 6193 napsal(a):
Prave to byla moje chyba, ze jsme si ho nechali az do ted. Ted uz na to nikdo nemáme nervy, když jsme si na něj tak zvykli, asi nam ale nic jiného nezbyde.

Tak ho zkuste vypiplat. Když uhyne, tak uhyne, ale budete mít pocit, že to tak mělo být a že jste udělala vše, co jste mohla. Když neuhyne, "spraví se" a vyroste, bude to o to větší radost. Ať tak nebo tak, aspoň mu dáte šanci. Když ho zabijete, bude pak akorát přemýšlet o tom, jestli jste udělala dobře a jestli by to třeba nakonec nezvládlo.

Nemůže mu být chladněji proto, že se nemá ke komu přitulit? Zkuste ho dát k ostatním a pozorujte, co se děje. Když už začalo trochu žrát, třeba ho baštící sourozenci inspirují k vydatnějšímu příjmu potravy.

28.4.2015 23:53
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

To mate pravdu, ale premyslenim nad tím jestli by se nevzpamatovalo se asi nevyhne nikdo z nas. S tím chladem mi to prave prijde nejhorší, doma máme okolo 24 stupňů a krute zacne chladnout uz po 15-ti minutách, ostatní jsou bez problemu. Pres den ho k ostatním davam několikrát prave do té doby než mi vychladne a není unavene, protoze ostatní kolem něj akorát běhají a srazí ho, o krmení v jejich spolecnosti nemá moc zájem. I když jsou ostatní u misky ono jen samo chodi a snaží se zobat tam, kde nic není, k ostatním ho dávám na noc, když už si jdou lehnout, aby mi ho ještě neuslapali. Odpoledne zacalo zobat uz i zelene, ale ji jen kdyz si potravu polozim na ruku, ale jsem šťastná i za to. Také se bojím nedostatku vitaminu, z nedostatecne výživy. Ostatním delam smesku z mrkve, vajec, kopriv, testovin a K1. To do něj ale nedostanu - plive. Jedine co spolkne je vejce, a namocena houska obalena v tom srotu, žádné zavratne množství na ni ale nenalepim. Diky tomu asi nemá tolik energie a je porad tak unavene po pul hodině venku potřebuje aspon hodinový spánek. S krmenim mu muzu pomáhat, ale s udrzenim teploty ne, obavam se, aby to nebyl trvaly problém. Od zitra ho zkusím otuzovat a uvidím jak bude reagovat. Před rokem se mi stalo něco podobného, krutá slabá a jeste k tomu s roznozkou, první týden byla v izolaci, při prvním vylete ven spolkla něco po čem ji otekl jazyk i krk, dva dny jsem ji kapala fenystyl zvládla to i nozky se zpravili a vyrostl z ni pekny, silný krocan. Třeba i tato bude mít stesti, kdyztak nam zůstane jako mazlicek, stříbrnou jsme jeste neměli.

29.4.2015 10:38
ladd

XXX.XXX.34.51

Teď ho vypipláte a až vyroste asi zřejmě ho nebudete schopni zabít a sníst taky. Hlavně ho nedávejte do chovu!

29.4.2015 10:59
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

To by urcite nehrozilo. V posledním prispevku pisu, ze když přežije zůstane jen jako mazlicek :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2015 11:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč mu nevytvoříte teplotu, jakou má krůta v tomto stáří mít?Jestli máte nedostatečně vytopený prostor, kde je, přidejte mu žárovku, např.přicvakávací lampička je vhodná.Já se v odchovu krůt nevyznám, ale asi by bylo lepší krmit kompletní směs pro krůťata, (pokud se vyrábí)kde mají vše.alespoň pro začátek.

29.4.2015 11:12
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Vhodná teplota je 36 °C v prvním týdnu, pozvolna se snižuje na 34 °C ve třetím týdnu a 28 °C v šestém týdnu. Nedivím se že chládne, divím se že nechcíply ostatní...

29.4.2015 13:19
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

Z, vyhrevny" ho vytahuji jen abych ho nakrmila a při čištění podestylky, myslím si, ze kdyby to bylo pouze tím teplotnim rozdílem v místnosti, tak budou takto reagovat všechny kruty.

29.4.2015 21:12
Kristýna 6193

XXX.XXX.185.190

Tak nakonec jsme krůtu utratili, dostala průjem a spatne dýchala.

1.5.2015 21:43
kocourekpetr

XXX.XXX.199.194

Dal jsem chladit krůtí a slepičí vajíčka v 18.00 a vzpomněl jsem si na ně až druhý den ráno. Dal jsem je zpět do líhně a vše se vylíhlo jak má, akorát o den později.

Přidejte reakci

Přidat smajlík