Nepravidelné líhnutí pižmovek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2015 06:46
mojzas

XXX.XXX.57.75

Dobrý den,

po více jak 37 dnech se mi začaly línout kachňata pod kačenou, ale jde to hodně nepravidelně. Včera bylo jedno kachně ráno a dnes ráno další dvě. Pořád má pod sedbou 13 vajec. Chěl bych se zeptat jak postupovat? Není lepší odebrat kachňata a dát jím vodu a směs a nechat ostatní v klidu dolíhnout a pak je přidat k ostatním. Mám obavy, že než se všechno vyklube, tak ta první zeslábnou, kvůl nedostatku potra. Další alternativa, co dát vejce po žárovkou a nechat je dolíhnout mimo kačeu?

30.4.2015 07:26
ančovička

XXX.XXX.222.190

Tak to první možnost bude lepší, udělala bych to stejně, vylíhnuté kačenky dejte do krabice s podestýlkou, nad ně žárovku, jakoukoli lampu, žárovku 40-60w a krmení s vodou..bude ji dobře..kdybyste to udělal naopak, vzal jí ta nedolíhnutá vajíčka, kačena by už neseděla a musel byste je dolíhnout v líhni, myslím, že pod žárovkou by to nebylo to pravé..možná tak v posledním dnu líhnutí ale takhle nevíte, jak seděla, jak jsou vajíčka opožděná nebo zastuzená..ještě bych je vzala a dala do misky s teplou vodou, zjistáte, která se hýbou a jsou živá.pokud jste je po týdnu líhnutí neprosvěcoval, tak tam budete mít i nějaká čistá, neoplodněná vajíčka, ale v tomhle čase už pěkně zkažená...živá vajíčka jsou po chvíli na vzduchu pohmatem v ruce horká stále, čistá jsou vlažná a rychle chladnou..tak zatím držím palce..

30.4.2015 07:39
mojzas

XXX.XXX.57.75

Vajíčka jsem prosvěcoval už dríve a včera jedno vyhodil, bylo černé a nic v něm bezpochyb nebylo, ale ve zbytku se něco děje. Když jsem je vzal do ruky, tak jsem cítit pohyb, klování, ale nelíbí se mi, že to je všechno s takovým odstupem. Minulý rok se mi kachňata nalíhla do cca 24 hodin všechna. Ale jak píšete, zřejmě lepší odebrat a dát pod žárovku a pak je přidám zpátky ke kachně.

30.4.2015 17:46
mojzas

XXX.XXX.224.249

Tak dneska konečná, ze zbývajících 13 vajec nic nebylo a co bylo, tak vše pošlo. Nechápu, kde se stala chyba, ale kachňata se nevyklubala a pošla ve vajíčku. Takže z 21 vajec mám 3 kačky :(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík