Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

marvcel

5.5.2015 10:49
marvcel

XXX.XXX.140.7

Dobrý den!
Jdu si pro radu.Někdo mi říkal, že pohlaví u hedvábniček se pozná až ve 4 měsících, někdo mi zase tvrdí, že to jde poznat již už třítýdenních.Mám právě třítýdenní kuřátka.Tak poradí někdo, jak rozpoznat slepičku od kohoutka?Díky moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2015 10:59

marvcel napsal(a):
Dobrý den!
Jdu si pro radu.Někdo mi říkal, že pohlaví u hedvábniček se pozná až ve 4 měsících, někdo mi zase tvrdí, že to jde poznat již už třítýdenních.Mám právě třítýdenní kuřátka.Tak poradí někdo, jak rozpoznat slepičku od kohoutka?Díky moc.

Bez fotek podle mne s největší pravděpodobností nikdo. jinak je to o praxi a zkušenostech, já je chovám 4. rokem a netroufám si a už se mi stalo, že 100= vyhodnocený kohout byla nakonec slepice a naopak.

marvcel

5.5.2015 11:13
marvcel

XXX.XXX.140.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bez fotek podle mne s největší pravděpodobností nikdo. jinak je to o praxi a zkušenostech, já je chovám 4. rokem a netroufám si a už se mi stalo, že 100= vyhodnocený kohout byla nakonec slepice a naopak.

Tak to je jasný, já myslela, že někdo poradí na co se koukat, v čem se liší.Foto můžu odpoledne dodat.

5.5.2015 13:01

marvcel napsal(a):
Tak to je jasný, já myslela, že někdo poradí na co se koukat, v čem se liší.Foto můžu odpoledne dodat.

Teoreticky by kohoutek měl mít trochu větší hřebínek, tedy u hedvábniček slepička v tomto věku skoro žádný a kohoutek náznak, hrbolek, zvýšeninu apod. Kohoutek by měl mít chocholku spíše směrem dozadu, slepička kulatou. ale jak říkám z vlastní zkušenosti, toto je teorie...

9.5.2015 11:48
peparazak

XXX.XXX.162.50

Pekna fotka

9.5.2015 17:27

marvcel napsal(a):
Tak tady je foto.

Já osobně si u takovýchto netroufám. Leda by byla kurata jednotlivě v detailu hlavy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík