Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2015 09:57
zdenur

XXX.XXX.12.206

Jak oceňujete kuřata? Líhnu si většinou pro sebe, ale jedna paní se dozvěděla, že mám vylíhnuté Faverolky a chce ode mě koupit. Nechci vypadat jako škrt, ale na druhou stranu si své práce kolem líhnutí a vypiplávání cením.

Co jsem si všiml, vylíhnuté kuřátka se prodávají po cca 25, -. U starších jsem našel nějaké inzeráty na vyšší sumu plus příplatky po x-korunách za každý den od zveřejnění. Určitě záleží i na stavu, vzhledu kuřat apod., toho jsem si vědom. Myslíte že cena 40-50, - za třítýdenní kuřata je moc či málo?

Pokud prodáváte starší kuřátka či čerstvě vylíhlá, jakou cenu si stanovujete?

6.5.2015 10:09
Vocásek

XXX.XXX.45.3

U takhle starých už poznáš slepičky od kohoutků, to taky změní cenu, slepička dražší, kohoutek levnější
Jinak bych cenu viděl jako přiměřenou.

6.5.2015 13:30
bara001

XXX.XXX.43.136

Cena se také odvíjí od plemene, mělo by se započítat cena násadového vajíčka, % líhnivosti, energie na líhnutí a na odchov a krmení. Určitě budou plemena, kde je cena, kterou uvádíte odpovídající, ale zase na druhou stranu budou kuřátka plemen, kde za tuhle cenu koupíte násadové vajíčko a nevíte, co se z něj vylíhne a zda vůbec něco. Není to snadná věc.

6.5.2015 13:43
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Určitě se cena liší od plemene (snáška, líhnivost,...), modnosti plemene v daném roce, kraji kde kuřata/vejce nabízí a tím i podle nabídky v okolí a spousty dalších věcí
Zadavatel se ptal na faverolky (celkem běžné plemeno) ve třech týdnech a za 40-50Kč
Cenu určil nejjednodušším způsobem, podíval se do inzerce za kolik se co prodává
Další možnost bylo jak píšeš všechno psát a počítat, energie, krmení, amortizace...
Jenže mám dojem že zadavatel má pár kuřat a jde mu o to aby na ně kor nedoplácel nebo je někomu nestrčil za hubičku
Pokud nemáš velkolíheň na stovky až tisíce vajec jsou nějaké počty stejně o ničem a cena vychází z ostatních nabídek - dáš jednou tolik tak nikdo nekoupí, dáš za polovinu tak proděláš...

6.5.2015 17:34
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Každopádně kuřátko 1-3denní bych prodala za 28-30kč, Takže třítýdenní bych viděla určitě za 50kč.Nejhorší je ho vypiplat, pak už s nimi tolik práce není.

7.5.2015 06:34
zdenur

XXX.XXX.12.206

Prodal jsem nakonec za 40 a pak mě to celkem i mrzelo, paní mi říkala, že by dala klidně 50, ale už mi bylo blbé to měnit. Příště budu chytřejší. Přijela o den dřív, nestačil jsem si to v hlavě srovnat smajlík

Jak píše Pája, malé kuřátko za 30. Co týden po desetikoruně cca do těch dvou - tří týdnů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík