Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pipi Alena

16.5.2015 16:48
Pipi Alena

XXX.XXX.244.158

Dobrý den, dnes mi uhynula už 6. slepička během půl roku. Tak jsem se do ní podívala, játra byla krvavá, žloudky se zdály jako uvařené, na srdci byly samé velké žluté jakoby hrbolky a jedna prasklá skořábka z nedotvořeného vajíčka. Slepice byla nažraná- měla plné vole zrní, zřejmě od večera. Její stav se změnil ze dne na den, předtím byla vpořádku. Předem Všem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2015 20:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pipi Alena napsal(a):
Dobrý den, dnes mi uhynula už 6. slepička během půl roku. Tak jsem se do ní podívala, játra byla krvavá, žloudky se zdály jako uvařené, na srdci byly samé velké žluté jakoby hrbolky a jedna prasklá skořábka z nedotvořeného vajíčka. Slepice byla nažraná- měla plné vole zrní, zřejmě od večera. Její stav se změnil ze dne na den, předtím byla vpořádku. Předem Všem děkuji za radu.

Toto jsou příznaky otravy krve, celkové infekce organismu. Bez kultivace z vnitřních orgánů se nedá poznat původce, ale dělá to cholera, paratyf, listerióza, streptokokóza, stafylokokóza... průběh nemoci může být i rychlý.

Asi vám nezbývá nic jiného než se vrhnout do té kultivace. Některé z těch nemocí jsou snadno léčitelné antibiotiky. Jiné jsou typické trvalým bezpříznakovým bacilonosičstvím minimálně některých nakažených zvířat a tam je likvidace všech slepic a důkladná dezinfekce prostředí nutností. No a paratyf, docela častá příčina, je právě jedna z nich a navíc je to přenosné na lidi - jedná se o salmonelózu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík