Husa - dva druhy kříženců?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

huSarGAGA

19.5.2015 14:52
huSarGAGA

XXX.XXX.41.2

Dobrý den, začínám s chovem. Známí chová (na jaře objedná, vykrmí a porazí) Šel jsem tedy na kus řeči. Nakonec jsem ho požádal, zda by mi také neobjednal 5 housátek. Stalo se. Nejsem jediný, on objednává pro další spoluobčany. Housátka přivezli, byly a jsou v pořátku. Vzal jsem svých 5 a mazal je ustájit. Jsou čiperná, schánčlivá (počítám, že jim je cca 12 dní). Jak teď bylo hezky, vzal jsem je na chviličku na zahrádku a sedl si k nim. Drželi se u mne a vesele jsme si povídali. Jak si je tak prohlížím, dvě jsou vetší, ve spodu sitě žluté a na hřbetu mají nádech do olivové barvy. Zbylé tři jsou menší, celé žluté jednoodstínové, jak jsem tady někde četl - barva jako banán uvnitř . Jistě to budou kříženci. Napadlo mě, že by to nemuseli být příbuzní. Pokud by mi chov šel, označil bych si je a pokud by se z toho dal sestavit pár, šel bych do toho - nevím tedy zda by sedli. U známého je vidím každý rok, nejsou to žádní velikáni, podoba Husa česká, ale řekl bych že přeci jen větší. Prodávají je jako Husa bílá. Pokud uvažuji špatně - a budu rád za radu zkušenějších - nechal bych si housera a scháněl čistou češku, nebo prostě husí kvočnu. Za rady děkuji a všem jen úspěchy a nejen chovatelské.

huSarGAGA

20.5.2015 09:05
huSarGAGA

XXX.XXX.41.2

Tak beru zpět, dobarvili se všechny stejně, tak když tak nechám housera. Mějte se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík