Pipi Alena
XXX.XXX.164.36
Dobrý den, prosím o radu. Během půl roku mně uhynula již šestá slepice. Třeba měsíc nic, pak najednou během 14ti dnů dvě týden po sobě uhynou. Do té poslední už jsem koukla, už mi to vrtá hlavou. Mám totiž souseda, který slepičky nesnáší, tak mě napadlo, že jsou třeba otrávené, když zničeho nic tak rychle uhynou. Klidně se nazobou a za hodinku už nejsou. Ta poslední se ráno normálně nažrala a odpoledne už byla mrtvá. Vole měla ještě úplně plné zrní. Já chov slepiček ruším, ale ten důvod bych ráda zjistila. Přikládám foto srdíčka, které je posypané takovými žlutými hrbolky, to jsem teda nikdy neviděla. Tak jestli jste se s tím někdo setkal. Děkuji moc.
MF
XXX.XXX.230.141
Dobrý den, foto srdíčka se tu sice neobjevilo, ale nemohlo by se jednat o kokcidiozu? Ta se projevuje takovými jakoby žlutými tukovými drobnými bouličkami.
Uživatel s deaktivovaným účtem
MF
napsal(a):
Dobrý den, foto srdíčka se tu sice neobjevilo, ale nemohlo by se jednat o kokcidiozu? Ta se projevuje takovými jakoby žlutými tukovými drobnými bouličkami.
:/ Ale ani náhodou ne na srdci.
Divná žlutá nebo bílá ložiska na orgánech jsou typická pro otravu krve. Původců je mnoho. A úhyny opravdu mohou být náhlé, podobné otravě jedem.