Nebudu psát jestli břečťan působí u drůbeže zdravotní komplikace nebo ne, napíšu jen zkušenost.Holubi pravidelně ozobávají rašící výhonky břečťanu, pokud na ně dosáhnou.Jednu zimu jsem měl slepice dole na dvoře, kde bylo málo trávy a tak mi za zimu ozobaly všechny listy břečťanu na zdi o délce asi šesti metrů a do výšky co dosáhly, asi do půl metru.Zdravotní problémy se žádné nedostavily.
Ani naše slepice neměly viditelné problémy po několika týdenním ozobávání břečťanu.
Ale od chovném kmenu který byl ve výběhu s břečťanem se nám přestala líhnout kuřata. Normálně se dovyvinula a před koncem inkubace uhynula, byla i špatná oplozenost. Od ostatních kmenů drůbeže( mimo dosah břečťanu) byla oplozenost a líhnivost v pohodě.
Po odstranění břečťanu a asi měsíce detoxikace bylo líhnutí i oplozenost ok.
Zdravím, s břečťanem máme stejný problém, zatím se tedy nic závažného u slepic neukázalo, ale prevence je prevence.. podle tohoto článku - https://www.eushops.cz/blog/brectan-popinavy - to ale vypadá, že to s jeho odstraněním nebude úplně jednoduché, tak jsem se chtěla zeptat, jak jste to vyřešili vy? Normálně jste ho vyryli rýčem a strhali ze zdí nebo to byl nějaký složitější proces? Předem děkuju za odpověď :).