Brectan popinavy – zdravotní komplikace?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2015 09:32
kliosek

XXX.XXX.59.250

Zdravim, letos jsem rozsiril vybeh pro kruty, ale na cele jedne strane mam porostlou zed brectanem popinavym.Pro cloveka muze vyvolat nejake ydravotni komplikace ale docetl jsem se ze ptactvu nevadi an ibobule(plody) ani listi.Muzu tim nejak kruty, popripade jinou drubez ohrozit?

24.5.2015 23:08
zdebari

XXX.XXX.96.10

Nebudu psát jestli břečťan působí u drůbeže zdravotní komplikace nebo ne, napíšu jen zkušenost.Holubi pravidelně ozobávají rašící výhonky břečťanu, pokud na ně dosáhnou.Jednu zimu jsem měl slepice dole na dvoře, kde bylo málo trávy a tak mi za zimu ozobaly všechny listy břečťanu na zdi o délce asi šesti metrů a do výšky co dosáhly, asi do půl metru.Zdravotní problémy se žádné nedostavily.

25.5.2015 07:36
lydie

XXX.XXX.70.117

Ani naše slepice neměly viditelné problémy po několika týdenním ozobávání břečťanu.
Ale od chovném kmenu který byl ve výběhu s břečťanem se nám přestala líhnout kuřata. Normálně se dovyvinula a před koncem inkubace uhynula, byla i špatná oplozenost. Od ostatních kmenů drůbeže( mimo dosah břečťanu) byla oplozenost a líhnivost v pohodě.
Po odstranění břečťanu a asi měsíce detoxikace bylo líhnutí i oplozenost ok.

29.1.2018 21:00
Ivanka74

XXX.XXX.168.147

Zdravím, s břečťanem máme stejný problém, zatím se tedy nic závažného u slepic neukázalo, ale prevence je prevence.. podle tohoto článku - https://www.eushops.cz/blog/brectan-popinavy - to ale vypadá, že to s jeho odstraněním nebude úplně jednoduché, tak jsem se chtěla zeptat, jak jste to vyřešili vy? Normálně jste ho vyryli rýčem a strhali ze zdí nebo to byl nějaký složitější proces? Předem děkuju za odpověď :).

15.2.2018 17:51
elsaelsa

XXX.XXX.64.181

Zdravím všechny, na břečťan k nám chodí v zimě srnky. Zbavuje je prý střevních parazitů.
Myslím si, že není pro zvířata v malé míře jedovatý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík