Aká je váha pekingskej kačice a káčera po vypitvaní

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2015 09:39
Johny123

XXX.XXX.251.40

Ahojte. Prvý rok chovám kačky (pekinská biela brojlerová) a chcel by som sa s vami poradiť. Kačky majú momentálne 10 týždňov a začínajú pomaly strácať perie - čo je ako som sa dozvedel, najlepší čas na zabíjanie, nakoľko bude ľahšie šklbanie. Kačky však majú len cca 2,5 kg a káčeri niečo pod 3kg (živá váha) - a to som vážil len tie najväčšie. Kamarát odo mňa chce, aby som mu nejaké po zabití a vypitvaní predal, avšak nemám ani šajnu, koľko bude celkový odpad - črevá, hlava, nohy, perie a teda aká bude konečná váha a teda neviem koľko za ne pýtať. Nechcem na tom nejako zarobiť, ale zas tiež nechcem niekoho dotovať doma vykŕmeným mäskom :)

Ešte info: Vždy, keď je pekne, tak kačky púšťame von. Čítal som, že tento druh je skôr do intenzívneho chovu, ale je mi ľúto ich držať v maštali, keď je vonku pekne a môžu sa vyblázniť a okúpať v jazierku. Kačky kŕmime od kúpy (4 týždňové) kukurično - pšenično - jačmenným šrotom. K tomu majú vonku nejakú pastvu a ešte im posledné týždne dávam nasekanú ďatelinu.

Teda otázky - Koľko mám očakávať, že kačka stratí vypitvaním zo svojej váhy? Aká je rozumná cena za 1kg vypitvanej kačky aj s drobkami.

3.6.2015 12:36
kicok

XXX.XXX.160.18

Dobrý den moje kachny pekingské mají v 9 týdnech 4.5kg žive váhy. A zabité oškubané a vykuchané 3.5kg. takže počítejte necelé 1kg dolu. Jinak domácí kachny prodávám 100kč za kg.

3.6.2015 14:36
Johny123

XXX.XXX.44.227

kicok napsal(a):
Dobrý den moje kachny pekingské mají v 9 týdnech 4.5kg žive váhy. A zabité oškubané a vykuchané 3.5kg. takže počítejte necelé 1kg dolu. Jinak domácí kachny prodávám 100kč za kg.

Dobrý deň. A to čím ich krmíte - steroidmi? :D Som si myslel, že zaostávam len nejakých 0,5 kg za normálom, ale ako tak pozerám, tak mi to buď vybehajú na záhrade alebo žerú málo.

4.6.2015 10:31
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, vynechala bych ten ječmen. Já krmim jen šrot kukuřice, pšenice, malí dostávali podmáslí, kyšku nebo tvaroh a ke konci namočený hrách rozmixovaný a kukuřici celou a hromadu trávy. Výběh mají venku jen asi 5x5m aby moc neběhali a víc žrali. Kačky v 8mi týdnech živé 3-3,8kg a kačeři 3,5-4,2kg. Většina už je v mrazáku a nejmenší má 2,2kg.

Přidejte reakci

Přidat smajlík