Zdravím chovatelé,
Po dvou úspěšných letech lihnutí v líhni sem letos neměl v líhni ani jedno mládě z 5ti várek vajec.Nedalo mi to a změřil sem teplotu rtuťovým teploměrem a na displeji ukazovala 37,8 a na teploměru bylo 40 stupňů.Možná bylo i víc ale teploměr víc jak 40 neukazuje.Jde mi o to, zdali jste se stímhle někdo kdo vlastníte tuto líheň nesetkal popř tento problém nevyřešil.
Děkuji za rady a přeji hezký den.
Já jsem měla podobný zážitek s líhní Janoel. První várka katastrofa - 3 kuřátka a z toho 2 se líhly tak těžce že lituji že jsem jim pomáhala. Pak ten šok při 2. várce. Na vejcích měřeno lékařským teploměrem 40°c Měřeno digitálním 39°c na líhni 38. Tak jsem snížila teplotu až mi digitální ukazoval 38,5 a vše o.K. z 9 vajec 8 kuřátek.
bgstettn
napsal(a):
Já jsem měla podobný zážitek s líhní Janoel. První várka katastrofa - 3 kuřátka a z toho 2 se líhly tak těžce že lituji že jsem jim pomáhala. Pak ten šok při 2. várce. Na vejcích měřeno lékařským teploměrem 40°c Měřeno digitálním 39°c na líhni 38. Tak jsem snížila teplotu až mi digitální ukazoval 38,5 a vše o.K. z 9 vajec 8 kuřátek.
Právě teď to u Janoelu 24 řeším. Lékařský teploměr mi standardně ukazoval výrazně vyšší teplotu u vajec a 3 digitály měřily každý jinak Dal jsem tam přesný kapalinový a ten se pro změnu zase nejvíce blížil displeji. Tak nevím, co je správně. letos asi už další várku líhnout nebudu, ale pro další sezónu se vybavím přesným teploměrem do líhní. Taky mi u Janoelu vadil gradient od středu k okrajům. O vlhkosti nemluvím, protože její nastavení je velmi hrubé (jedna či dvě nádobky).
Ano - ale vlhkost má velké rozpětí. S teplotou je to horší. Rezultovala jsem také z toho že teplota byla příliš vysoká že se ta 3 kuřátka líhla mnohem dřív, asi tak od 18 dne. Když jsem snížila teplotu - display ukazoval prvních 7 dní jen 37,2 tak bylo vše oK. Já už taky líhnout letos nebudu, sedla mi kvočna