Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 11:05
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý den
mám 22 kuřat - částečně z vlastního líhnutí - částečně dokoupené.
Vše krmím stejně: ze začátku K1 - kopřivy, vejce nebo tvaroh. Pak jsem - krátce - dávala BR1 - ale hned jsem to zrušila a dávala dál - do dnes - K2. Pouštím je na trávu. Z těch 22 mám 3 mrzáčky s pokřivenými prsty. A to 3 rozdílné rasy a 2 z toho dokoupené a jedno líhlé v mojí líhni. Kde se stala chyba? A co s němi? Já osobně se je snažím dokrmit na jateční váhu min.1kg. Sice žerou ale je jim teprve 12 týdnů. Tak myslíte že netrápit a zabít hned? A jak poznám že se trápí? Za slušné a normální odpovědi děkuji předem.

17.6.2015 18:28
ovecka

XXX.XXX.203.146

Slepice se netrápí, vypadají v pohodě. na křivých prstech se jim udělaly pevné otlaky a myslím si, že nemají větší problémy s chůzí. Mně se to předloni také stalo, jsou to většinou kuřata, která se líhnou poslední, už po termínu. Pokud žerou a přibírají, je vše OK. Nechte je do 22-24 týdnů a pak teprve zabijte. Budou mít už slušnou váhu (1,5 a více po vykuchání) a maso bude pěkně vyzrálé a chutné. Dana.

17.6.2015 18:47
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Děkuji vám paní Dano, na váš názor ráda dám protože vím že máte úžasné zkušenosti. Docela jste mě uklidnila

Přidejte reakci

Přidat smajlík