Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2015 15:02

Dobrý den. Mám dotaz jestli pro rozšíření chovu stačí 1.1. Raděj bych to zkusila sama než někde shánět. Prosím o radu.

29.6.2015 15:40
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz jestli pro rozšíření chovu stačí 1.1. Raděj bych to zkusila sama než někde shánět. Prosím o radu.

Sama to nejde, musíte mít k tomu toho kohoutka, ale jestli chcete tak...
Nyní vážně, pokud vám slepička dobře nese a seženete menší líheň, tak proč ne vejce dejte staré max.14 dní v nejhorším případě 3 týdny při dobrém uskladnění /dávám na schody sklepa/ asi 10-14°C.Předpoklad že by kvokala 1 z jedné je malý, ale i to stát může.Kohoutek aby byl nepříbuzný.Později bude pojímat všechny, to budete muset s někým vyměnit, aby byl zase nepříbuzný aby nebyli z toho debilové.

29.6.2015 16:08

Lihnu si sama vse kurata i kaceny jen jsem nevedela jestli staci jen para. Vylihlo se mi zatim vse co nebylo prazdne bez zarodu. Dekuji mockrat. My mnenime kohouta kazdy rok u slepek takovych tevh dominantu nebo co to je. Ja se snazim o wyandotky. Z lonskeho chovy mam 1,4 a z toho dve kvokaly mame 17 kurat. Jinak lihne mam dve realky a jednu makro.

29.6.2015 16:38
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lihnu si sama vse kurata i kaceny jen jsem nevedela jestli staci jen para. Vylihlo se mi zatim vse co nebylo prazdne bez zarodu. Dekuji mockrat. My mnenime kohouta kazdy rok u slepek takovych tevh dominantu nebo co to je. Ja se snazim o wyandotky. Z lonskeho chovy mam 1,4 a z toho dve kvokaly mame 17 kurat. Jinak lihne mam dve realky a jednu makro.

Já byl pro rodiče Dominantů v Třebíči.Příští rok budu od nich líhnout finální hybrid Dominant F1 generaci.Nyní jsou ty kuřice mladé a mají menší vejce, tak to nechám na jaro aby byly pěkný.
Líhnul jsem letos křepelky a Hmpšírky.

29.6.2015 17:54

Ja sem lohlabezce, ruanske no a kurata tech mame kolem 100ks a jeste dalsi v lihnich. Jinak mame vsechnu moznu zvěř. Kravu, jaluvku, tele, ovce, husy, kruty, kraliky, bazanty, perlicky no a jeste nejake ty okrasne kachny. Mame takovy malucky statek

Ne-chovatel

29.6.2015 18:27
Ne-chovatel

XXX.XXX.99.202

A bude urcite jedna slepice schopna snest dost vajec nez zasedne? Uvazuji s tim ze to bude kvocna.

Dalsi vec podle mne je zda to kohout vydrzi a behem sedeni ji necha v klidu. Az bude chodit s mladymi myslim ze ji muze i strhat, rozhodne nebude vypadat pekne. Pokud se v nem neprobudi nejaky otcovsky pud a nebude je vodit s ni. Slepici strha az pote co odstavi kurata, ty bude take pojimat.

Ne-chovatel

29.6.2015 18:29
Ne-chovatel

XXX.XXX.57.5

Pardon, mate lihen. Tedy zustava jen problem s malym mnozstvim slepic na kohouta.

29.6.2015 20:26

Asi tak. Letos mne sedely 3 kvocky tak sem kohouta pak dala pryc. Nebojte ja kolem zvirat ovladam vse. Dystak se podivejte na fb valassky statek trnava a uvidite

30.6.2015 02:05
horal

XXX.XXX.58.226

asitakhle napsal(a):
Sama to nejde, musíte mít k tomu toho kohoutka, ale jestli chcete tak...
Nyní vážně, pokud vám slepička dobře nese a seženete menší líheň, tak proč ne vejce dejte staré max.14 dní v nejhorším případě 3 týdny při dobrém uskladnění /dávám na schody sklepa/ asi 10-14°C.Předpoklad že by kvokala 1 z jedné je malý, ale i to stát může.Kohoutek aby byl nepříbuzný.Později bude pojímat všechny, to budete muset s někým vyměnit, aby byl zase nepříbuzný aby nebyli z toho debilové.

Doufám že ze sedmýho, na šestým jsou teplé a na osmém podchlazené. Promiňte omlouvám se mne vždy napadnou citace z různych Českých komedií. Samozřejmě že v chladu mají vajíčka větší šanci v zachování plodnosti. A vlastní domácí vajíčka a to třeba i měsíc stará mají větší šanci na vylíhnutí než (údajně) čerstvá doručená poštou. Ještě pro Luciez, jestli jsou to sourozenci tak bych poradil koupit pár slepiček a z té vlastní udělat polívku. Anebo obráceně, koupit kohoutka.

Ne-chovatel

30.6.2015 09:10
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.243

Tak já jsem měl letos nulovou líhnivost z vajec starých necelých čtrnáct dní (odhadem 10-14) skladovaných při teplotě 18-20°C. Z čerstvého vejce se kuře vylíhlo. Šlo jen o šest vajec pod kvočnu, která měla jište vajíčka jiného druhu. Bohužel jsem si popletl krabičky a dal pět vajec starších. Takhle to dopadlo.

30.6.2015 10:47

Pro skladování vajec platí asi následující.
Násadová vejce se doporučuje sbírat 2x až 3x denně.Ve skladě vajec by měla být teplota okolo max 16°C.Pří dlouhodobém skladování jsou vhodné nižší skladovací teploty, asi 8°-12°C. Při těchto teplotách se nachází zárodek v latentním stavu a přijímá živiny pouze z vlastních buněčných zásob.Krátkodobé skladování 16°-18°C.Zárodek je sice v latentním stavu, ale částečně přijímá živiny z cytoplasmy a přechod na dělení je pro něj mnohem jednodušší.Kolísání teplot zárodek vyčerpávají a to hlavně přechody mezi 10°-20°C.Po 14.dnech skladování začíná líhnivost rychleji klesat.Prodloužit dobu skladování lze tím, že vejce skladovaná při teplotě kolem 16 °C vždy po dvou dnech zahřejeme asi na hodinu na 27 °C.Vývoj zárodku probíhá už v těle nosnice a při snesení je většinou ve stádiu nedokončené gastruly.Jsou tam dva zárodečné listy ektoderm a entoderm.Mezoderm se skládá pouze z ostrůvků buněk.Menší ostrůvky buněk jsou nejvíce ohrožené, protože si mezi sebou mohou jen omezeně podávat živiny, zahřátím vajec nad 27°C začíná další dělení a mezoderm se zceluje a jeho schopnost přežití (delšího skladování) rychle stoupá.K dokončení gastruly a k diferenciaci buněk dochází asi po 16 hod souvislé inkubace.Proto je možné vejce takto skladovat a nahřívat naximálně do stáří 21 dnů od snešení, poté by zde byla nechtěná možnost překročení této hranice a usmrcení zárodku, který již po této době není možno znovu ochladit.

Vaše skladování vajec při 20 °C je možné maximálně 5 dní, poté je zarodek natolik vyčerpán, že většinou u něj dojde k ranné odúmrti.Pří tomto skladování odumírá jako první mezoderm, ze kterého se tvoří srdce a krevní oběh, který potom není zárodek schopen postavit-respektive dokončit.

Ne-chovatel

30.6.2015 17:32
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Já ten úryvek znám a i se touto radou řídím.

Prostě jsem chtěl dát vejce ze včerejška a zbytek doplnit z čerstvých (to jedno vejce co se vylíhlo), ale spletl jsem si krabičky (prohodil jsem je, obě byly plné tak mne to nenapadlo) a dal vejce starší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík