Nenesou mi slepice 14dni po 1vajci od 15slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2015 18:16
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Mě také nenesou. Už 2 měsíce od 12 slepic denně max.3-5 vajec. Už jsem zkoušela všechno: zvýšit bílkoviny, přidat šrot z kukuřice a ječmene ke granulátu pro nosnice, nic...Běhají po celé zahradě, žerou - a nenesou. Staré 3-leté zabiju, ale co s těma ročníma? Proč ty nenesou, nevím. Parazity nemají, ani v kurníku nic není, denně to čistím. Už si nevím rady

29.6.2015 19:08
Žanetka

XXX.XXX.157.177

Mě právě přepeřují, sbírám 5-8vajec od 30slepic, chce to vydržet a krmit staré obměnit.

2.7.2015 08:17
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Poslední dobou těch nářků je hodně.jádro pudla podle mne bude už v genetice.za bývalého režimu byly vedeny plemenné a rozmnožovací chovy, kde byla užitkovost kontrolována, to dnes nikdo neprovádí, mladí chovatelé možná ani nevědí, oč jde.dále byly aukce plemenných kohoutů, kteří museli být s rodokmenem, od jak užitkové matky pochází.a pak, nadarmo se neříká, jaká matka, taková dcera.každý schání nepříbuzného kohouta, ale nikoho už nezajímá jeho matka.takto se zvyšuje užitkovost.kohoutem po nejlepší nosnici.ovšem to ty různé množitele nezajímá, ti chtějí jen prodat.někdy je lepší vlastní příbuzný kohout, než cizí, okterém nic nevíte.pokud je to tak.tak sebelepším krmivem nic nedocílíte.to je taky důvod, proč tolik lidí preferuje hybridy.

3.7.2015 09:49
hzp

XXX.XXX.83.72

A jak jste přišel na to, že Libor nemá právě ty hybridy?

3.7.2015 10:15
horal

XXX.XXX.58.226

Dobrý den. Nikdo se nezmiňuje jaké plemeno chová, ale já bych si tipnul hybridky. S nimi je to totiž tak, že Vám nesou prvním rokem jako vzteklé a stává se že od patnácti slepic občas seberete 16-17 vajec. Přes zimu přestanou a jak se oteplí začnou znova a vajíčka jsou deleko větší než loni. Přes zimu zase skončí a na jaře se rozjedou a snáší vajíčka od 80g do 120g, příjde ale léto a je šmitec. Občas jedno vajíčko. Někdy je to už hned druhým rokem a to zvláště tam kde bývá mírnější zima a slepice nesou pořád. Tam za 18 měsíců přestávají nést. Je to moje dlouholetá zkušenost, proto jsem začal chovat čisté plemena které nejsou náročné na krmení. Od 38 slepic (vlaška, šumavanka, forverka) je dení průmer za duben 29,9 vajíčka, květen 28,9 vajíčka a za červen 26,6. Přitom tři šumavanky začali koncem května kvočit (ač by neměli) z toho jedna vodí 15 kuřat které jsem ji podsadil.

3.7.2015 14:05
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Lidi, není se čemu divit venku jsou příšerné vedra čili snáška půjde o něco dolů. To chce čas :).

3.7.2015 16:23
SuperMasterr

XXX.XXX.248.32

Libor 109, čím krmíš ?
Udělej rozbor krmiva na obsah Mikotoxinů - je to problém číslo 1.
Budeš muset preventivně přeléčit hejno ATB stejně jako ve velkochovech, čas vyřeší pouze bacilonosičství a úhyny

3.7.2015 18:36
mysak

XXX.XXX.38.127

LIBOR 109 napsal(a):

Možná je to těmi teplotními extrémy Ani slepice nemá ráda přílišné vedro a hlavně skoky z chladna do vedra a naopak. U nás zatím vránohlávky oba rázy jedou stále od zimy a minorky také - těm nějaké vedro nevadí, vždyť mají čím se ochlazovat (velké hřebeny). Je fakt, že slepice polevily v chození, raději posedávají ve stínu keřů a na pastvu chodí až v podvečer, ale zatím nesou. Jinak po tyto dny je zvýšená spotřeba čerstvé vody. Tak na to dbejme.
Zadavatel a ostatní kdo si stěžují nechť svoje hejno vyfotí a vloží to sem, možná jim opravdu pelichají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík