Do dvou měsíců dávám K. Protože k nám pan ministr Babiš dodává jenom jeden druh káčka (údajně univerzál) tak po dvou mesících jim šrotuju pšenici a kukuřici 1:1. Ke šrotu přidávám minerální látky jako plastyn nebo konvit dle návodu a do vody acidomid pro drůbež. Mám 135 kuřat různého stáří a druhu. Krmím třikrát deně a to tak že čerstvě nařezanou kopřivu trochu navlhčím posypu minerálem a šrotem a pořádně promíchám. Nemělo by to být moc mokré ale ani moc suché, jenom tak aby se alespoň část šrotu na kopřivu nalepila. Občas dostanou namočený chleba se šrotem. Chleba namáčím suchý, né měký a před podáním ho řádně vyždímám. Ten jim nedávám do korýtka ale na tác a co nesežerou vyhodím, aby to nekvasilo.
Dvakrát deně přihodím drobnou čerstvou trávu, proto že je mám v menších ohradách kde tráva moc neroste.
Krmím podobně, zhruba do 8 týdnů směsí od Energys, pak do ní přidávám postupně až na 50 procent celou pšenici (mám zadinu, ta má menší zrno). Sice ji ze začátku vyhazují z krmítka, ale když sezobou směs, nic jiného jim nezbyde, než ji sezobat. Samozřejmě ráno je to míchanice z brambor, šrotu a kopřiv, ta je v mžiku pryč. Odpoledne dostanou trávu ze sekačky. Celý den jinak směs s pšenkou v závěsném krmítku.
Tak moje 4 týždňové jedia kadečo, už dávno im pridávam do zmesky tvaroh, strúhanú mrkvu, mrkvovú vňať, občas varené vajíčko, jablko, cestoviny, varené a popučené zemiakové šupky, dostali už aj varené nadrobno nasekané bravčové srdce a milujú piškoty, to aj dospelé, chlieb tiež, ale za piškotami sa idú zabiť