Su to kuriatka Wyandotky?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2015 17:46
aksuram

XXX.XXX.74.210

Zacinam s chovom sliepociek. Chcela som striebone cierno lemovane wynadotky. Objednala som si vajcia od chovatela, ktory na internete posobim seriozne, zial nesla som si po vajicka osobne a nevidela som "rodicov"... Cez vikend sa vyliahli kuriatka, su krasne zivota schopne, ale mam pocit ze to niesu cistokrvne wynadotky a uz vobec nie strieborne cierno lemovane... vie mi niekto poradit ci moze mat kuriatko wyandotky naznaky listoveho hrebena?
A moze byt strieborna wyandotka s hnedymi/hrdzavymi fliacikmi? Kazde kuriatko je inak sfarbene... asi dva su iba cierno zltucke, ale ostatne maju viac alebo menej tej hrdzavej,8 kuriatok nema naznak hrebena,3 maju naznak listoveho hrebena... najskor ma napadlo, ze to bude rozlisovaci znak podla pohlavia-ale to je asi riadna hlupost
Ak by mi vedel niekto povedat co to doma chovame bola by som velmi vdacna

7.7.2015 11:09
ovecka

XXX.XXX.203.146

Kuřátka vypadají jako stříbrné černě lemované. Některé kmeny chovatelů mají sklon k hnědému odstínu, po přepeření se to změní, ale druhý rok se hnědá opět objeví, většinou na hlavě a na krku, někdy jako hnědý nádech základní barvy. Největší vadou je ten listový hřeben, vypadá to, že do wyandotek bylo přikříženo plemeno s listovým hřebenem. mohlo to být již před několika generacemi a stále se objevuje. Počkejte až přepeří a uvidíte. pravdou je, že kvalita současné populace wyandot velkých stříbrných černě lemovaných v Čechách je na dost nízké úrovni. Najít kvalitní násadu je sysifovská práce. Dana.

7.7.2015 21:12
aksuram

XXX.XXX.74.210

Dakujem za odpoved ... kedy sa asi budu preperovat?
Chcela som povodne len a len strieborne wyandotky-ale aj tieto s chybickami robia velku radost- tak som zvedava ake budu, ale na vystavy sa nechystam

8.7.2015 08:45
ovecka

XXX.XXX.203.146

Kuřátka vám budou přepeřovat dvakrát. Do dospělého peří začnou někdy od 10 týdne. Tak v 18-20 týdnu by měla už být viditelná konečná barva a kresba peří po celém těle. Pokud nejdete na výstavu, tak vám nějaké vady vůbec nemusí dělat hlavu. Nejdůležitější je pevné zdraví a dobrá snáška. Přeji hodně radosti Dana.

8.7.2015 15:47
aksuram

XXX.XXX.74.210

Dakujem za odpoved. Kuriatka sa maju k svete, fakt vyzeraju velmi culo a zdravo.
Dnes sa zacinaju klut aj indicke bezce, tak som zvedava ake budu po vyliahnuti

14.7.2015 14:07
aksuram

XXX.XXX.74.210

Tak z indickych bezcov su nakoniec len dve kacatka... ale maju sa k svetu- tak sa z nich vytesujeme

Evin

16.9.2017 18:41
Evin

XXX.XXX.234.109

Obnovujem toto vlákno, pretože mám otázku k wyandotkám... ako a kedy sa u nich dá zistiť pohlavie? Mám jedno kuriatko wyandotky - zlaté, čierno lemované- a chcela by som vedieť či ide o sliepočku alebo kohútika. Malo by byť mesiac staré. Zatiaľ vyzerá takto.

16.9.2017 19:55
ovecka

XXX.XXX.203.146

Podle peří v sedlovém zívěsu od 7-8. týdne. Dana.

Evin

16.9.2017 21:27
Evin

XXX.XXX.234.109

Tak to si ešte počkám, ďakujem :). Ešte kde presne na tele má byť sedlový záves, prosím Vás?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2017 21:37

Evin napsal(a):
Tak to si ešte počkám, ďakujem :). Ešte kde presne na tele má byť sedlový záves, prosím Vás?

Přesně tam, kam byste na slepici chtěla položit sedlo, kdyby byla krapet větší.

17.9.2017 08:28

Mezi zády a ocasem.

Evin

17.9.2017 08:28
Evin

XXX.XXX.234.116

Ďakujem, tak uvidím čo mi z toho drobca vyrastie :).

Evin

29.9.2017 22:26
Evin

XXX.XXX.234.92

Znovu otázka - chcela by som vedieť kedy toho drobca, vyššie odfoteného, môžem dať von. Neviem presný dátum kedy sa vyliahol z vajíčka. Je teraz pekne zarastený pierkami po celom tele, aj na krku. Jediné miesto kde má ešte kuriatkovské jemné pierka je v oblasti hrvola.
Zatiaľ sa to rysuje na sliepočku, ale naisto to ešte neviem :).

Evin

30.9.2017 19:21
Evin

XXX.XXX.234.69

Prikladám aktuálne foto... podľa chovateľa mala v čase kúpy 3 týždne, teraz by mala mať presne dva mesiace. Môže to tak byť podľa fotky? Nejak si nie som istá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík