Vlastní zdroje energie pro stroje

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ne-chovatel

10.7.2015 09:26
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Zdravím vás.

Jste tu mnozí více jednoduše a myslím, že i občas více mimo civilizaci, žijící lidé...

Nemáte někdo zkušenost s cirkulárkou, čerpadly, drtičem větví, štípačkou dřeva,... při dodání elektrické energie ze solárních panelů (a baterie)?

Jde mi o to jak dimenzovat zdroj v okamžiku zvýšeného odběru stroje, dochází k velkým výkyvům a nárokům na energii? Co to dělá pokud jsou napojeny jen na jeden společný rozvod?
Řešil to někdo tak že má samostatný okruh jen pro podobné stroje a přebytky z jiných okruhů dodávají chybějící energii. K jakému jste dopěli nejlevnějšímu řešení?

Řešil to někdo prostě jen benzínovým agregátem. Řekněme že čerpadla by takto ošetřit nešla, kdo má pořád poslouchat rachot agregátu. Může to někdo srovnat, po jakékoli stránce co vás napadne.

Děkuji za náměty k přemýšlení.

P.S.
Ještě by mne zajímalo. Víte jak jsou dnes ta elektrická kola, kde je jakási převodovka, která dokáže sčítat výkony od dvou zdrojů, výkony které se neustále mění. Jak se tomu říká a kde se to dá koupit pro nejrůznější aplikace - kolo mne nezajímá.

Ne-chovatel.

Ne-chovatel

10.7.2015 10:17
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.240

Ještě by mne zajímal klasický darling (snad to píši správně), který nevím zda využiji, nádrž ve výšce se mi zdá vhodnější, ale ale... prostě ještě nevím.

Tady předběžně předpokládám přímé napojení na jeden solární panel (měl by jít osadit relativně levným mikro-střídačem, nebo existuje i DC varianta dárlingů?), kdy přebytky by šly do sítě.

Máte jiný názor? Díky za něj.

Ne-chovatel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík