Desinfekce husy labutí

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2015 01:35
kenny.cvicka

XXX.XXX.106.78

Dobrý den. Prosím o radu. Po návratu z práce jsem zjistila, že nám psi pocuchali husy labutí. Mají na sobě místa po vytrhání několika per. Chci se zeptat, zda jim mám nějak místa desinfikovat, nebo to nechat být. Děkuji za radu...

16.7.2015 08:58
karji

XXX.XXX.33.130

Já používám spray Alamicin veterina nebo chlorophyl lékárna.

16.7.2015 09:11
kenny.cvicka

XXX.XXX.106.78

Děkuji, podívám se na to. Hezký den.

16.7.2015 09:38
jenca

XXX.XXX.161.27

Já i hluboké rány zatřu fialkou(genciálová violeť) a nechám tak. Koupíte ji v každé lékárně. Mám to vyzkoušeno i u housera, který měl rány až ke kosti, vše se v pořádku zhojilo. Pár vytrhnutých per bych neřešil vůbec nijak.

Ne-chovatel

16.7.2015 17:01
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24

Já vše plácám 5% lugolem. Určitě by šel smíchat i se sádlem vazelínou ale nedělám to (dezinfenkční účinek neředěného vydrží minimálně tři dny, vysušuje ránu) lze ho ředit vodou na nižší koncentraci (když třeba koupu slepici nohy),... Používám 5% lugol na vše, pro sebe i zvířata a to jak na ošetřování ran tak doplňování jódu do potravy. Teď mi ale lékarny začaly dělat problémy, že kvůli jakýmsi zkurveným nařízením EU mi mohou míchat jen jen 1%, pokud nebudu mít předpis (stačí i od veterináře).

Například moje slepice se nezabývají takto ošetřenými ranami u ostatní drůbeže. Ale zvažuji že zjistím co je zač i ta genciálová violet. Pokud je to další pokus o navázání jódu na nano-plast tak ať si to strčí nechci říkat kam. Přesně kvůli podobným hovadinám, včetně snadné dostupnosti radioaktivních a toxických forem jódu, mám dnes problém sehnat naprosto bezpečný kovový jód a přípravky z něj. Budu to bojkotovat a neužívat již jen z principu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík