Husy labutí - nemůžou se postavit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2015 10:36
kenny.cvicka

XXX.XXX.8.1

Dobrý den, opět já a naše pocuchané husy.
Taťka holkám ranky vydesinfikoval, takže to už je v pořádku.
Teď řešíme jiný problém. Holkám se tato nehoda stala ve středu - Pro ty, jenž by mi mohli poradit a neví o co jde : Ve středu (15.7.2015) jsem přijela z práce a našla naše dvě husy labutí pocuchané od psů. Měly vytrhnutých pár per. Dala jsem je do kotce na slámu. Dostaly vodu, granule, trochu zeleného. Ihned začaly pít ( nevím jak dlouho byly mimo dosah vody) Pak jsem je nechala být. vypadají docela v pohodě, baští, pijou, komunikují. Problém je v tom, že se ani jedna nemůže postavit na nohy. Snaží se, ale nejde jim to. napadají mě tyto možnosti :

1) Buď jsou ještě ze stresu a ze strachu zesláblé a potřebují prostě čas
2) Pes je pocuchal víc, než je vidět a mohl jim udělat něco s páteří?
3) Mohly zbaštit něco špatného (u koupadla mají rododendron, kterého si ale vůbec nevšímají,
měly špinavou vodu v jezírku)

Víc mě toho nenapadá. Pokud by měl někdo nějaký nápad a radu, budu moc vděčná.
Na veterině jsme nebyly, sama bych je nezvládla a rodiče přijeli dlouho.
Díky moc a přeji hezký den.

20.7.2015 09:04
shibby46

XXX.XXX.122.101

Dobrý den, nemám zkušenosti přímo s tímto druhem (husy labutí), máme doma husokačeny a husy a letos (nevím proč, nikdy jsme s tím problémy neměli) nám dvě kačeny a jedna husa začaly kulhat, po chvíli přestali úplně chodit, jedna teda zemřela, ale se dvěma jsme jeli na veterinu kde jim píchli injekci vitamínů a do 5dnů se spravily a začly chodit. I když jim vitamíny přidávám do krmení (roboran atd tak měly hypovitaminózu). Takže zvažte jestli by to nemohla být hypovitaminóza (možná tím stresem ze psů mohly ztratit víc vitamínů a mohlo by to tím být také). Nicméně na nic nečekejte a jeďte na tu veterinu co nejdřív! Ať už je to cokoliv tak to chce radu odborníka! U první kačeny jsme také čekali a mysleli si že se jí to psraví, že třeba jen špatně šlápla a bohužel to nepřežila. Takže nečekat a jet :).

Neregistrovaný uživatel

20.7.2015 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Dobrý večer, nejdříve husy pořádně prohlédněte, hlavně břicho a nohy, podívejte se na trus a potom na jazyk, zdali u kořene není opuchlý.Spíš bych to viděla na pomuchlování od psů.Jinak "expert" na různé nemoci je zde pod přihlášením "bodlinka" ta vám semele všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík