Křepelky, jak na sebe zvyknout slepičky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2015 13:40
petája

XXX.XXX.96.2

Dobrý den.
Máme velkou volieru pro křepelky, mají se tam fakt blaze...smajlík, jenže po všech peripetiích s líhnutím v ní mám jen 17 slepiček, kohoutků bylo spoustu...násadových vajec 120 ks.

Budu líhnout ješte jednu várku kuřátek, jenže řeším problém, jak ty nové slepičky k těm stávajícím přidat, aby si na sebe zvykly...a netekla krev
Napadlo mne udělat do té velké voliéry menší klec a v ní mít ty další křepelky, aby byly tak nějak spolu a tu klícku pak odstranit...

A otázka?
Jak dlouho toto praktikovat, než odstraním klícku a má to vůbec smysl?
A jedny křepelky jsou japonské nosné, druhé budou faraoni...
Moc děkuji za rady...

18.7.2015 15:51
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Mě se povedlo křepelky (dva kusy) přidat k dalším a obešlo se to bez krve. Pravda, byly vedle sebe nějakou dobu ve voliéře, oddělení jen pletivem. Přendavala jsem je navečer. Andrea.

19.7.2015 12:28
padu

XXX.XXX.71.118

Dobrý den křepelky japonské a faraonské bych měl asi zvlašt.
Já když chci upravit počet křepelek ve volieře a přidat nové dělám to takto podle toho co sem se dočet v literatuře :

Křepelky které jsou v prostoru na něj jsou zvyklé se cítí na domácí pudě a budou nové kusy šikanovat.Ale jakmile všechny chytnete a date do jiného prostoru tak je to pro ně nové a v ten okamžik se přidají i nové kusy které taky budou na jiném prostoru takže budou na tom všechny vyrovnaně tak je třeba dejte do přenosky všechny a pak vypustit spolu aby zapoměly že byly někde kde už byly.

mě se to osvědčilo i když sem k pěti přidával jen jednu nebo k pěti pět nechal sem je par hodin v jednom cizím prostoru a tím padem byly všechny vystresované jako při převozu napřiklad a když se vypustili do voliery měli všechny pocit že jsou na novém prostoru...jetli se tak opravdu cítili to nevím nejsem křepelka ale toto je uvaděno v knižkach a zabralo to.

20.7.2015 07:57
bara001

XXX.XXX.43.136

Ano, také bych to řešila, jak píše PADU. Když musí spojovat hejna, stávající vyndám, klec vyčistím a pak vypustím už vše dohromady. Ale faraony s nosnými bych nespojovala, Faraoni jsou jednou tak velcí než nosné křepelky. Pravda je že slepičky nejsou mezi sebou tak agresivní, jako, když je v hejnu i několik kohoutků, ale i tak. Ale to je na vašem uvážení.

20.7.2015 22:29
petája

XXX.XXX.96.2

Ted budu lihnout ty faraony, chtela jsem si na pristi rok vytvorit pekne hejno...myslite, ze by si nosne s nimi opravdu nesedly?
A na jak dlouho je mam nechat vyndane z voliery - na den? Planovala jsem prave take to vycisteni klece, ze jim to tam trosku prehazim drivi a kameny, aby to tam mely jine...
Pres zimu si holky odpocinou a na jare by v klidu zacaly snaset.

Samecka mam bohuzel ve voliere jednoho, proklouznul pri dvoji kontrole...uz chudak ani nerve, anebo strasne malo...nejsem schopna zjistit, ktery to je...

A jeste dotaz, jak chytate ve voliere krepelky, aby se co nejmene plasily?
Dekuji.

21.7.2015 20:23
padu

XXX.XXX.71.118

Když je vyndáte z voliery do krabice kde přidate k nim ostatní tak než vyčistíte a nadekorujete prostor na vypuštění mělo by to stačit, křepelky budou už i tak stresovane že jsou na jinem prostoru v krabici a vlastně tam nastava ten okamžik že si nevšimnou že přibyly další a když je pustíte bude to v pohodě.
Ovšem mě se stalo jednou že jedna nejagresivnější šla po slbších kusech a když odrovnala jednu a šla na další dvě prostě sekyrka a bylo po te nervaččce a zbytek už byl v pohodě...

Ohledně chytaní no to je oříšek trošku jak chytat klidně aby se neplašily...měl sem křepelky co se do roka tak sklidnily že sem musel dat pozor abych je nezašlap a s nima to ani nehnulo když sem vešel do voliery a dali se brat do ruky a měl sem křepelky co se nezklidnily nikdy a litaly přes hlavu...

Ovšem aby to nebylo tak drastické tak se chyta v noci nebo za šera drubež vidí v šeru špatně a když chci chytnout ty divoké tak se dají chytit v pohodě i s baterkou v ruce.

1.12.2015 20:50
petája

XXX.XXX.103.202

Dobry vecer,
chci jen napsat, jak nakonec dopadlo souziti krepelek faraonu a nosnych...NA VYBORNOU, snasi se uplne v pohode a rozpoznam je od sebe vlastne jen uz diky krouzkum...Jsou spolecene jiz pres mesic a myslim si, ze kdyby se rvaly, tak bych to poznala...
Dokonce najdu i sem - tam vajicko i v teto ( pro ne) zime. Faraoni maji mnohem vetsi vajicka, nez nosne a kdyz jeste bylo teplo, tak jsem o vejce ve voliere skoro zakopavala...
Jak se psalo v prispevku nad mym, nektere krepelky jsou velmi plache, dokonce si jedna zlomila o volieru kridlo a nektere se daji pomalu vzit i do ruky a je uplne jedno, zda je to faraon, nebo nosna...
Ted jeste, jak zvladnou ve voliere zimu, jeste narychlo dodelavame budnicky, okolo kterych navrsime kopky sena, obsypala jsem takhle stary kos od sekacky a krepelkam se bunkr veeeelmi libi...
Dekuji vsem za rady a uz se tesim, na pristi rok na lihnuti
.

1.12.2015 22:12
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Na zimu jsem křepelky (faraony) zazimovala ve sklepě, kde mi manžel vytvořil odchovny. Mám dvě skupiny. V jedné je cca 15 holek, ve druhé 12 holek a 6 kluků. První parta, když otevřu dveře a třeba jen měním pítko, lítá jako blázen, ta druhá, hnedle vedle nich, oddělená pletivem je naprosto v klidu, nelétají, i když si košťátkem přisouvám vajíčka. Ale vedle, jen otevřu, hned je letecký den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík