Slepice nesnáší, co s tím?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2015 20:46

Dobrý večer, prosím o radu či pomoc, jak udělat aby mi zase začali snášet slepice? Dle všeho to vypadá, že 1 ze slepic sedí na vejcích (je tam jen podkladek) a snaží se je vysedět a další slepičky vůbec nesnáší.
Může to být tím, že tam je skoro pořád?
Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji.

20.7.2015 21:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, prosím o radu či pomoc, jak udělat aby mi zase začali snášet slepice? Dle všeho to vypadá, že 1 ze slepic sedí na vejcích (je tam jen podkladek) a snaží se je vysedět a další slepičky vůbec nesnáší.
Může to být tím, že tam je skoro pořád?
Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji.

Zbytecne zakladate stejne tema 2x, pak je to tu zahlcene...
Jinak to muze byt vedrem, vyzivou apod., Vase chovne podminky nezname. Ale vedro je dost pravdepodobne.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2015 01:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Extrémní podmínky pro všechna zvířata, slepici co se snaží sedět, tak již v této době nenechávejte na vejcích, musíte si uvědomit, že už je druhá polovina července a zkracují se pomalu dny a i té kvočně je potom třeba přisvěcovat, aby se kuřátka nakrmila-neumí ještě tak dlouho hledovět jako velké slepice.

filipes

21.7.2015 12:46
filipes

XXX.XXX.159.162

Ake sú tie sliepky stare.

21.7.2015 13:51

Filipes - 6.března měli dle tvrzení 18 týdnů, ale myslím, že měli jen 16 týdnů tudíž teď mají cca 36 týdnů. Slepičky jsou barvy červené a dle prodejce jsou nesexované.
Dnes tu sedící slepičku stále vyhazujeme z hnízda (byli jsme se dívat 4x a zatím tam neseděla) a ve snášedle bylo jedno vajíčko, které jsme hned odebrali, aby jí to nelákalo tam sedět, nechali jsme jen podkladek.

21.7.2015 14:16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Filipes - 6.března měli dle tvrzení 18 týdnů, ale myslím, že měli jen 16 týdnů tudíž teď mají cca 36 týdnů. Slepičky jsou barvy červené a dle prodejce jsou nesexované.
Dnes tu sedící slepičku stále vyhazujeme z hnízda (byli jsme se dívat 4x a zatím tam neseděla) a ve snášedle bylo jedno vajíčko, které jsme hned odebrali, aby jí to nelákalo tam sedět, nechali jsme jen podkladek.

No, pojem "nesexované" znamená, že kuřata po vylíhnutí nebyla rozdělena na kohouty a slepice. Což dost vypovídá o kvalitě prodejce, protože v tomto věku, který uvádíte, se prodávají obvykle jen kuřice. Takže teoreticky (!), pokud byla mladá drůbež skutečně nesexovaná, tak taky můžete mít doma kohouty... (ale to už by ve věku 36 týndů mělo být poznat) Jinak rozlišení slepice termínem "červené", je stejné, jako byste někomu na otázku, co máte za auto, řekla, že modré. Zřejmě máte nějaké klasické hybridní nosnice z nabídky pojízdných prodejen.

Ne-chovatel

21.7.2015 14:34
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.240

Slepičky si na vajíčkách rády posedí, klidně i přes hodinku. Nechejte je. Neznamená to hned že kvokají.

Problém bude akorát když bude snáškových hnízd opravdu málo. Já mám teď například na 6 slepic jedno hnízdo a možná ho nechám i pro 9-11 slepic. Občas se stane, že sedí dvě vedle sebe a snášejí spolu, nebo jedna sedí a druhá očumuje (to dělají stejně, ale méně intimně), ale ještě se mi nestalo že by kladly vajíčka mimo hnízdo (až na tu jednu popisovanou, ze které se vyklubala kvočna).

21.7.2015 16:15

Ano máme slepičky z pojízdné prodejny, ale dostali jsme na ně doporučení od několika našich známých, kteří od nich drůbež berou. Doopravdy doma máme 12 slepiček a jednoho kohouta a právě jedna z těch slepiček dělá problémy, dnes jsme jí izolovali do krabice, jelikož králíkárnu nemáme. Ano slepičky v době pořízení byli kuřice, ale přesný název slepičky mi znám není - jen kuřice červené, kropenaté černé, susexx atd.

30.7.2015 13:04
sovapalena

XXX.XXX.112.71

Nemají co potřebujou, špatná strava, vedro, málo vody, málo stínu, věk, stres, všechno hraje roli. Treba kuna......Těch možností je. Ještě mě napadají čmelíci a další paraziti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík