Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2015 09:20
abraxis

XXX.XXX.149.54

Je možné podávať hydine ( morky, nosnice, husi) surové zemiaky nastrúhané so šrotom?

Lebo denne variť 20 kg sa mi nechce :).

scipi

27.7.2015 09:44
scipi

XXX.XXX.188.176

Ja osobne som varil kazdy den 10 kg
surove by som neriskol..a tolko zemiakov je zbytocne to by stacilo aj menej ale treba to miesat s napr chlieb srot repa.

27.7.2015 10:20
abraxis

XXX.XXX.149.54

Tak čisto surové zemiaky nie, Ale denne potrebujem tak 80 kg šrotu na všetkú hydinu. Tak aby mali menšiu zmenu, chcel som im dať aj zemiaky postrúhané so šrotom, aby mali zmenu.

Však kŕmna repa sa dáva surová a nie je problém, tak prečo zemiaky by mal byť problém?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2015 10:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

abraxis napsal(a):
Tak čisto surové zemiaky nie, Ale denne potrebujem tak 80 kg šrotu na všetkú hydinu. Tak aby mali menšiu zmenu, chcel som im dať aj zemiaky postrúhané so šrotom, aby mali zmenu.

Však kŕmna repa sa dáva surová a nie je problém, tak prečo zemiaky by mal byť problém?

Kvůli jejich chemickému složení. Koukněte do nějaké encyklopedie, co obsahuje syrová brambora.

scipi

27.7.2015 11:03
scipi

XXX.XXX.188.176

Ak chcete davat tolko zemiakov pripravte si aby ste ich mali dost do zabijania pretoze na ine sa im bude tazko zvykat.

27.7.2015 11:16
abraxis

XXX.XXX.149.54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kvůli jejich chemickému složení. Koukněte do nějaké encyklopedie, co obsahuje syrová brambora.

Chcemické zloženie nie je nebezpečné, vitamíny radu B, vitamín C, horčík, draslík, fosfor, sodík, vápnik.

Solanín je obsiahnutý iba v naklíčených zemiakoch a zelených, ten je nebezpečný.

27.7.2015 11:16
abraxis

XXX.XXX.149.54

scipi napsal(a):
Ak chcete davat tolko zemiakov pripravte si aby ste ich mali dost do zabijania pretoze na ine sa im bude tazko zvykat.

Tak každý deň nie. Myslel som skôr skrmovanie 2x do týždňa ako spestrenie stravy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík