Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2015 15:21

Čest práci.
musím si vyrobit přepravku na husy, abych je mohl různě přepravovat po výstavách.

můžete mi poradit, jak je mám udělat velké? případně přiložit fotku, jaké máte přepravky vy? vůbec nemám představu, jak to pojmout. Začal sem chovat české husy.

Předem děkuji.
marvays.

Ne-chovatel

29.7.2015 19:23
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Řeším zrovna něco podobného. Zajímá mne zda mají mít jen místo tak-tak, aby se nemohli pohnout a zranit se, nebo místa dostatek. Tedy by nejspíše byly nuceny ležet? Nebo postavit se mohou, ale nesmí už mít možnost roztahovat křídla? Nejde mi o výstavu, ale efektivní přepravu. Klece budou ze dřeva.

Respektive řeším:
- tři husy a dostatek místa
- tři hust a nedostetk místa
- jedna husa a nedostatek místa (prostě dám každou husu do jednoho boxu).

29.7.2015 21:42
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám tyto přepravky. Manžel mi nahoru udělal ze sololitu strop. Polovina je napevno a druhá polovina se odklápí. Z boku je karabinka a kroužek na deklu - zajištění. Většinou vozím husy po jedné, v případě nutnosti a na krátkou vzdálenost se vejdou i dvě. Mám češky, ale už jsem vozila i landeny. Dana.

29.7.2015 21:57

Tak tyhle bedny mám. sice v tom mají děti hračky, ale asi jim to zabavím a seženu nové :).

Ne-chovatel

29.7.2015 22:19
Ne-chovatel

XXX.XXX.220.132

A co takhle husa ve vinařské přepravce (určitě všichni poznáte), a přikrytá natolik silnou hadrou aby měla přítmí.

Nezdá se mi že by husa na tmu reagovala jako slepice, běžně se mi v noci koupou. Co to s ní udělá a jak dlouho ji takhle udržím v klidu? Neuvidí kolem sebe, vzduch k ní půjde jen přes tu hadru (tedy nehrozí ani průvan - zvažuji i převoz na korbě nákladního vozu, nebo ve skříňové Avii).

Ne-chovatel

29.7.2015 22:25
Ne-chovatel

XXX.XXX.220.132

A ještě mne napadlo. Když jsou ty různé přepravné služby co rozvážejí drůbež...

Oni mají na to speciálně uzpůsobená auta ne? pravděpodobně klimatizovaná. kolik by mne stála taková služba přepravy z bodu A do bodu B. Šlo by převážně o dospělou drůbež.

Máte tip na konkrétní přepravce? Kraj zatím nejsem schopen upřesnit, ale povezu z kraje do kraje, takže za určitých okolností nebude až tak důležitý (pokud nepůjde o přepravce z druhého konce republiky).

Pokud máte s někým dobrou zkušenost napište, ta informace se jistě hodí i dalším lidem.

30.7.2015 05:35
jenca

XXX.XXX.161.27

Nevím jestli to někomu pomůže, ale já husy převážím tak, že do kufru auta dám igelit do poloviční výšky stěn. Nastelu vysokou vrstvu sena nebo slámy husy tam usadím pootevřu okýnka a jedu. Na výstavy(s husami) nejezdím uvedený způsob používám jen k převozu na jakoukoliv vzdálenost na místě přenesu husy, podestýlku i s plachtou sbalím do uzlíku, kufr vysaju, za 10 minut je po akci a husy se vezou jako královny:).

30.7.2015 08:16

To je dobrý způsob převozu. Takhle jsem vezl kozu. Ale husy potřebuju na výstavu a musí se tam vejít ještě přepravka s kačenama, slepicema a králíkama.

30.7.2015 12:16

Tak hotovo. Udělal sem to z dřevotřísky. Normální bedna o rozměrech 30x50 a 40 na výšku. Dokola průduchy, otvírání sezhora.

Přidejte reakci

Přidat smajlík