Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2015 14:12
black

XXX.XXX.208.1

Dobrý den,
asi před měsícem jsem si pořídila od chovatelky nové hedvábničky. Jsem začátečník.
Po pár dnech mi umřela jedna slepička - průběh trval asi jeden den. Slepička polehávala, měla svěšená křídla a ocas, a trochu se motala- přesto celý den normálně jedla a pila. Druhý den byla mrtvá.
Podobné příznaky teď pozoruji i u druhé slepičky. Na veterinu jsme objednaní až na odpoledne. Dřív veterinář bohužel nemá čas. Bojím se, že už to bude pozdě.
V kurníku jsem si nevšimla žádného průjmu...atd.
Jaké onemocnění by tohle mohlo mít na svědomí? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2015 18:54

black napsal(a):
Dobrý den,
asi před měsícem jsem si pořídila od chovatelky nové hedvábničky. Jsem začátečník.
Po pár dnech mi umřela jedna slepička - průběh trval asi jeden den. Slepička polehávala, měla svěšená křídla a ocas, a trochu se motala- přesto celý den normálně jedla a pila. Druhý den byla mrtvá.
Podobné příznaky teď pozoruji i u druhé slepičky. Na veterinu jsme objednaní až na odpoledne. Dřív veterinář bohužel nemá čas. Bojím se, že už to bude pozdě.
V kurníku jsem si nevšimla žádného průjmu...atd.
Jaké onemocnění by tohle mohlo mít na svědomí? Děkuji.

Můj tip je Markova choroba, virové onemocnění typu herpes. Potvrdí veterina po odběrech. Léčit se nedá, nutno zabit´ všechny kusy, je to nakažlivé. Očkují se kuřata ve velkochovech, očkovací látka se v malelém neprodává.
Je to ale jenom moje hyptéza z Vámi nastíněných příznaků.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2015 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Podle toho jak popisujete, neřekla bych, že by to byla Markova choroba.Přeci jen toto onemocnění má jiný průběh a hlavně drůbež nepřijímá potravu.Je třeba odpozorovat ostatní zvířata, jak dýchají, ikdyž v tomto počasí je to problém.Při Markově chorobě by začaly hynout všechny, ne po jednom kuse.Navíc Markova choroba má více tzv. stádií onemocnění. Zda můžete, zajeďte zpět k chovateli, který Vám drůbež prodal, jestli řekne pravdu, zda nějaké onemocnění léčil, či nikoliv.

4.8.2015 20:25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podle toho jak popisujete, neřekla bych, že by to byla Markova choroba.Přeci jen toto onemocnění má jiný průběh a hlavně drůbež nepřijímá potravu.Je třeba odpozorovat ostatní zvířata, jak dýchají, ikdyž v tomto počasí je to problém.Při Markově chorobě by začaly hynout všechny, ne po jednom kuse.Navíc Markova choroba má více tzv. stádií onemocnění. Zda můžete, zajeďte zpět k chovateli, který Vám drůbež prodal, jestli řekne pravdu, zda nějaké onemocnění léčil, či nikoliv.

Dovolim si oponovat. Jednou me to postihlo, zacalo to jen u jednoho kusu, jeden den pricapla a roztazena kridla, ale zrala, druhy den roztazene nohy. Zadne dalsi kusy postizene nebyly, ale stejne jsmje musel nechat utratit.
Popis choroby nic moc, proto jsem uvedl, ze je to jenom tip.100% vzdy rozhodne jen veterinar.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2015 23:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

I tak bych jednala poměrně rychle- vydesinfikovat chloraminem, dát zvířata do karantény-nějaké ohrádky s boudičkou.Přeci jen každé onemocnění má určitou inkubační dobu.Ale k tomu chovateli by jste měli zajet a pozeptat se, zda-li někdo v okolí neměl úhyny drůbeže.

5.8.2015 08:32
percheron

XXX.XXX.70.94

Podobne priznaky ma aj pseudomor a rovnako aj nedostatok vitaminov moze sposobit rovnake priznaky. takze istota je len veterinar aj ked nie vzdy to plati na 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík