Dobrý den,
mám cca půlroční slepice bez kohouta a jedna z nich začala kvokat, nejdřív seděla v kurníku na místě, kde všechny slepice snášejí, po cca 3 dnech, kdy jsme toto zjistili jsme jí udělali místo v králíkárně, vystlali slámou a dali jí tam tři vajíčka aby mohla sedět.Jak dlouho ji takto máme nechat sedět, nebo prosím o radu, jak ji zase přivést k "normálu"?
To, že máte slepice bez kohouta nemá vliv na kvokání slepic. Jenom jim nemůžete podsadit vejce a těšit se na kuřátka. Pokud nechcete, aby slepice kvokala, tak jste ji vůbec neměli dávat na hnízdo s vejci. To ji jenom utvrdí v kvokání. Slepici zavřete do bedny, které uděláte dno z pletiva, aby si pod sebou nemohla zahřívat podlahu - chladilo ji to.Dejte ji do garáže, sklepa nebo jinam, kde je chladněji, dejte jí vodu a krmení a nechte ji tam několik dnů. Až se začne chovat normálně, tak ji pusťte mezi ostatní a sledujte, zda je OK. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem
milos40
napsal(a):
Ještě mi někdo radil namočit slepici ve studené vodě a je klid hned...
Stará, ale dosti "nehumánní" metoda... Ovečka Vám poradila správnou "chovatelskou", pokud máte ke svým zvířatům vztah. Poučení pro příště, nechci-lu kuřata, odkvokávám ihned, čí dřív, tím lépe.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.185
Když máte dobrý vztah ke zvířatům, tak choďte každou hodinu jí vyhazovat z hnízda a hlavně všechna vajíčka odebrat.Jiná rada není.Nezapomeňte, že je extrémně teplo a ta zvířata všeobecně trpí z toho horka a uzkrývají se kam se dá, stačí když vezmete hadici a jemným rozprašováním jim zvlhčítew cca 2minuty vzduch a budete to opakovat po 2 hodinách.Jde o to zda máte dost vody.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když máte dobrý vztah ke zvířatům, tak choďte každou hodinu jí vyhazovat z hnízda a hlavně všechna vajíčka odebrat.Jiná rada není.Nezapomeňte, že je extrémně teplo a ta zvířata všeobecně trpí z toho horka a uzkrývají se kam se dá, stačí když vezmete hadici a jemným rozprašováním jim zvlhčítew cca 2minuty vzduch a budete to opakovat po 2 hodinách.Jde o to zda máte dost vody.
Vody ve studni mám dost