filipes
XXX.XXX.159.162
Dobrý deň. Jedna 4 mesacna sliepka stale sedí malo kedy sa postaví ale zere a pije normalne.
Prosim o radu je to markova choroba ?
Za každé rady dakujem.
filipes
XXX.XXX.159.162
Uživatel s deaktivovaným účtem
filipes
napsal(a):
Dobrý deň. Jedna 4 mesacna sliepka stale sedí malo kedy sa postaví ale zere a pije normalne.
Prosim o radu je to markova choroba ?
Za každé rady dakujem.
Seznam infekčních a neinfekčních nemocí, které u drůbeže způsobují posedávání, je tak dlouhý, že bude jednodušší, když vám řeknu, že té kuřici může být úplně cokoliv.
filipes
XXX.XXX.159.162
A čo jej mám dať ?
filipes
napsal(a):
A čo jej mám dať ?
Nejjednodušší a nejekonomičtější je vyléčit jí sekerou.
Pak se můžete podívat dovnitř. Či takovou slípku poslat na oficiální pitvu. To vám řekne, jestli se máte bát i o ty ostatní.
filipes
XXX.XXX.159.162
A liečiť sa vôbec nedá ? Je mi jej ľúto.
Ne-chovatel
XXX.XXX.104.243
Já se možná zeptám blbě, každopádně trochu z jiného soudku (nereaguji Filipes na váš problém, jen mne to díky němu napadlo).
Může i u slepice dojít k takovému odvápnění, že slepice nebude chodit? Jako když například špatně vyvinutá a krmená husa dá příliš mnoho vápníku do vajec a zničeho nic není schopná chůze (prý se to děje a stačí přidat trochu minerálů do chlebových šišek aby začala opět alespoň chodit).
Děkuji za reakci.
Ne-chovatel
napsal(a):
Já se možná zeptám blbě, každopádně trochu z jiného soudku (nereaguji Filipes na váš problém, jen mne to díky němu napadlo).
Může i u slepice dojít k takovému odvápnění, že slepice nebude chodit? Jako když například špatně vyvinutá a krmená husa dá příliš mnoho vápníku do vajec a zničeho nic není schopná chůze (prý se to děje a stačí přidat trochu minerálů do chlebových šišek aby začala opět alespoň chodit).
Děkuji za reakci.
Ano, nevyrovnaná krmná dávka je častou příčinou nechození či kulhání u mladé drůbeže. Nejde zdaleka pouze o vápník, ale o poměr množství vápníku a fosforu, mangan a další prvky.
filipes
napsal(a):
A liečiť sa vôbec nedá ? Je mi jej ľúto.
Léčit by se to možná dalo, ale v první chvíli musíte vědět, co léčit.
A to zadarmo opravdu nebude. I slepici je možné diagnostikovat jako papouška, včetně vyšetření krve či třeba rtg. Pokud jste ochotný zaplatit několikanásobek ceny takového zvířete, jděte do toho, nemyslím si, že vás na veterině specializující se na ptáky odmítnou.
Co se medicíny přímo drůbeže týče, právě ekonomika je důvod, proč se prakticky všechno diagnostikuje pitvou.
filipes
XXX.XXX.159.162
Dakujem za vsetky rady.