Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 15:22
Chovatel72

XXX.XXX.183.140

Dobry den chci se optat jestli mate nekdo zkusenosti s touto bylinkou/kopretina vratic/v boji proti kokcidioze drubeze v pripadne jake davkovani nebo jaka forma.dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 17:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chovatel72 napsal(a):
Dobry den chci se optat jestli mate nekdo zkusenosti s touto bylinkou/kopretina vratic/v boji proti kokcidioze drubeze v pripadne jake davkovani nebo jaka forma.dekuji

Rozdíl mezi účinnou a toxickou dávkou u vratiče je tak malý, že vám bude stačit pamatovat si, že je to rostlina jedovatá.

16.8.2015 17:41
peparazak

XXX.XXX.162.50

Vratic jsem daval papouskum, udajne to melo byt proti vnitrnim parazitum.vzdy jsem ho nejdriv ususil, a pak podaval cely ptakum.nikdy mi nic neuhynulo.daval jsem tak 4-5 kytek na par ptaku.

Ne-chovatel

16.8.2015 18:25
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.240

Zrovna řeším, zda může být rostlina (tedy ne semeno) čočky nějak škodlivé a v jakém stádiu růstu... Chtěl bych čočku přidat mezi pohanku, svazenku, lesknici, hořčici... které mi ještě sežere drůbež. Mám vyzkoušeno, že nadmíra pohanky způsobuje průjem, ale nikdo tu drůbež nenutí žrát více než jim svědčí.

Co se vratiče týká také jsem to zjišťoval ale jak dávkovat drůbeži jsem nezjistil. Žerou mi občas jedovaté věci, takže je docela dobře možné že si opravdu toho vratiče vezmou kolik potřebují a kdy potřebují. Rozhodně bych nepodával před líhnutím.

Jak to bylo myšleno s tou kopretinou? Vratič a kopretina jsou dvě odlišné byliny.

milan78

16.8.2015 21:16
milan78

XXX.XXX.17.197

Vratič obecný ( tanacetum vulgare) někdy tež kopretina vratič ( chryzanthemum vulgare). Patří mezi hvezdnicovite. Je to jedovatá a léčiva rostlina. Poslechnul bych Bodlinku.

Ne-chovatel

16.8.2015 21:54
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Jinak "2mazutak" sem do diskuse (https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/882847/uhyn-housat-a-kachnat) dříve psal, že napřed jsou postiženy nohy, drůbež nemůže chodit, ale žere. Tehdy mu vše přežilo. Takže pokud je to pravda a správně, tak by se takhle dala pokusy určit ta správná dávka pro jednotlivá zvířata. Má-li na to kdo žaludek a nervy.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2015 23:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Neposlechla bych nikoho, protože musíte znát přesné dávkování a ne se spolehat na to, že si slepice "vezme" jen to co chce.U exotů je to jiné s tím slepice nelze srovnávat.Vratič se přidává do různých směsí pro lidi jako léčivka, ale, že by byl proti kokcidioze, to je opravdu "novina".Tak když jste na internetu-není problém si o vratiči něco najít a přečíst-stačří heslo "vratič pro drůbež ano či ne a máte odpovědí až až.Jo, když chcete experimentovat na zvířatech, tak nejdříve zkuste na sobě-co to s vámi udělá a nebo nabídněte vratič kozám a nemusíte se týrat čtením na internetu. jednoduchosti se kolikrát skrývá i b... člověka.

Ne-chovatel

17.8.2015 00:45
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.243

Vratič když se přidává lidem, dělá se tinktura, víno... tak se používá nať.

Jedovaté květy se používají snad jen na mazání na hemeroidy či křečové žíly, jako odpuzovač klíšťat,... a to jen jako součást lidové tvorby, těžko seženete komerční přípravek.

Ne-chovatel

17.8.2015 00:52
Ne-chovatel

XXX.XXX.104.240

Vratič se také používá například na "rozpouštění" ostruh.

Používal se (u lidí a prý i zvířat) na různé parazity, ale že by byl účinný zrovna na kokcidiózu o tom nic nevím (a pochybuji o tom, přinejmenším tam kde parazit není ve střevu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík