Dobrý večer, chtěla bych poprosit vás, kteří vykrmují různé druhy kačen, o srovnání kvality a chuti masa..
Jde o to, že chováme čínky, kterých jde většina na prodej. Jsou super, že jsou samostatné, ale začíná mi docházet, že kačka 1,7kg za dvě stovky, když se s ní škubu hodinu a půl, není pro mě časově vůbec efektivní.
Proto bych chtěla zkusit příští rok mulardy nebo kačeny pekingské, u kterých podle článků dorůstají více i kačeny (nejen kačeři). Liší se u nich moc chuť a kvalita masa od čínek? Třeba jsem zvyklá, že se maso v podstatě nespeče.
Děkuji za postřehy, Lucka.
Mulardi i pekiny, jsou sice vyrovnané velikosti, ale mají víc tuku a jsou víc cítit kačenou. Zůstala bych u pižmovek, jejich maso je více podobné husímu a když doroste kačer, nikdo nepozná při dobré úpravě co vlastně jí. Já mám asi štěstí, protože většinou se mi z osmi kačat vykulí 5-6 kačerů a kačenky jen 2-3.Mám i pekiny, pomořanky a saské, ale od nich si vylíhnu max 20 káčat a jinak jejich vejce používám na krmení kuřat a nebo do buchet, jsou to téměř celoroční nosnice.
Přítelkyně máte velmi perspektivní plemeno a po zprovoznění leteckého tunelu Česko Čína to tu číňané oškubou včetně Vašich kachniček.Osobně dávám přednost novošlechtění kachny české, postačí pouze vyjmout tu část genu, jež odpovídá za opeření a je vyhráno.Problém spatřuji v oteplování planety, neboť dospělé kachny v zimě přes noc zamrzají, ale přes den povolí, bez mrazáku to žel zatím nejde.