Určení druhu a pohlaví indického běžce - foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Paj

7.9.2015 12:49
Paj

XXX.XXX.245.243

Dobry den, prosim o pomoc s urcenim druhu a pohlavi techto trimesicnich bezcu. Dekuji.

7.9.2015 18:21
zbosace

XXX.XXX.16.62

Moja reakcia na váš dotaz bude asi krutá nakoľko ani jeden nieje čistý typický indický bežec. Nehovoriac o veku ktorý udavate- 3 mesiace. Dokonca sa nedá stopercentne určiť ani sfarbenie nakoľko jeden vykazuje znaky divoké i pstruhove a druhý modré, čierne v kombinácii s pomoranskou kresbou- bieloprse. Chýba im typ- postoj, dĺžka trupu, tvar hlavy, nasadenie zobaka. Niekedy sa mi zdá že sa v ČR šľachtí nové plemeno, podľa toho co je v ponuke aj tu v inzercii.

Paj

7.9.2015 18:55
Paj

XXX.XXX.245.243

I tak dekuji za reakci, take si myslim, ze to nejsou cisti bezci, jelikoz ten mensi moc neroste, ale zajimal me nazor odbornika. Bezce mam prvni rok, kupovali jsme je, kdyz jim byly asi ctyri tydny, tak jsme to bohuzel nepoznali. A myslite, ze se u nich da urcit pohlavi podle techto fotek? Moc dekuju.

7.9.2015 20:49
zbosace

XXX.XXX.16.62

U divokého typu sfarbenia sa da určiť podľa sfarbenia zobaka. Kačer zelenkasty v rôznej intenzite bez skvrnitosti. Kačica žltý prípadne do oranž z tmavou skvrnou/sedielko/ prípadne i väčší rozsah skvrnitosti. Keďže mám net len v mobile, nedá sa mi obr.dobre zobraziť ale zdá sa že je zelenkasty. Inak v tomto veku sa dajú rozlíšiť aj podľa hlasu- kačer chrapčí, kačica kvaka. To druhe by ma zaujmalo aký vydáva zvuk, z obr.mám podozrenie či sa pôvodnému majiteľovi nemotali v jednom vybehu IB a pizmovky. Neviem si z obr.predstaviť ich veľkosť a tiež prečo je ta hneda taká otrhana. Takže buď nafotiť zobany alebo ich trochu prehnat po dvore a počúvať.

Paj

7.9.2015 21:38
Paj

XXX.XXX.245.243

Ten vetsi IB kvaka nahlas, tak si myslim, ze je to kacena. Ten hnedy spise pipa, nez chrapti, ale jenom potichu. Myslim si, ze je nemocny nebo opravdu zkrizeny, protoze skoro neroste, je o dost mensi, nez ten druhy. Chvilemi nechodil a spatne se vyviji, tak vypada jako otrhany.

8.9.2015 11:45
bara001

XXX.XXX.43.143

Myslím si, že to jsou kříženci s jiným druhým kachen. Jestli je ten hnědý stejně starý, tak je určitě špatný zdravotně. Oni se kříženci poznají velmi brzo, chce to jen trochu zkušenosti.

Paj

8.9.2015 12:19
Paj

XXX.XXX.245.241

Dekuji za odpoved. (Ne)Bezce mam poprve, tak jsem to bohuzel nepoznala, priste snad budu chytrejsi. Myslite si, ze i ten vetsi je zkrizeny s jinym druhem kacen, nebo jenom barevne? Pro srovnani prikladam jeste jedno foto. Dekuju.

8.9.2015 12:47
bara001

XXX.XXX.43.143

Myslím podle postavení těla a krku že je to také kříženec. Přikládám foto těch mých. Ale vypadá pěkně a myslím, že pokud netrváte na čistém chovu, tak vám služby udělá stejné.

Paj

8.9.2015 13:02
Paj

XXX.XXX.245.243

Diky za peknou fotku, mate pravdu ten muj neni tak vzprimeny. Nekde jsem cetla, ze tito krizenci nemuzou mit mlade, nevite jestli je to pravda?

9.9.2015 14:44
bara001

XXX.XXX.43.138

Také jsem to slyšela nebo četla, ale já tuto zkušenost nemám. Ale slyšela jsem, že kačenky seděly dobře na vejcích a byly dobré mámy. Vejce jinak prý snáší. Ale nemám opravdu praktickou zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík