Dobrý den,
mám na vás asi blbou otázku, ale které plemeno kachen a hus je nejtišší?
Příští rok si chceme pořídit kachny, popř. i husy, ale máme moc "nóbl "souseda
a tak nechci aby nadával, že řvou.
Máme doma indické běžce a s těma problém není.
Chceme je chovat především na maso.
Děkuji.
Přítelkyně hlavně nesmí býti potrefená.Dále budete řešit motorovou pilu, křovinořez, sekací traktůrek, motorku, čerpadlo, wapku, kompresor, svářečku a pod.Naproti tomu sekat dobře naklepanou kosou, řezat klády mackem, tak jste zdravá jak rybka a ta postavička mňam mňam, to soused nepřežije.
A bydlíte na vsi?Pokud ano-.tam bych to nějak neřešila.Protože na vesnici to patří.A pokud by se to sousedovi nezdálo-neměl chodit bydlet na venkov.Ať se odstěhuje do Prahy-tam mu budou jezdit tramvaje pod okny a vesele zvonit až do noci.Husa kejhá během dne.V noci většinou zvířata spí.U nás řvou noc co noc kočky-sousedi maji kočky-a čtyřikrát do roka se pářeji.To je řevu od kocourů!A nadávali na našeho kohouta, že kokrhá velmi brzy po ránu.Ale o kočkách tvrdili, že je to příroda.Tak si museli zvyknou i na toho kohouta.
Mimochodem, kdyby husa uměla zpívat, tak bude zpívat.Pes taky štěká.Sousedi, když sekaji trávu, tak zásadně o víkendu a sekačkou.Dřevo řežou hlučnou pilou...atd...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ale k vaší otázce: málo nebo snad vůbec kvákají pižmovky, alespoň co si pamatuji z dětství, tak štěbetala jen kachňata a jinak byl klid. K husám neporadím, nemám zkušenost.
Radaka
XXX.XXX.42.12
Měli jsme husy labutí a landeské dělají kravál, kachny ruanské, indické běžce - dělají kravál.
Jediné, které nám nedělají kravál jsou pižmovky a kachničky mandarinské
Také by mě zajímal druh husy který nedělá až takový virvál. Máme 4 landesky a to je orchestr :-D Minulý rok jsme měli klasické české bílé a ty mi připadali o něco tišší. Nicméně na příští rok plánujeme hus 20.. :-D Tak pokud někdo máte vytipované plemeno, které by bylo dle Vás nejtišší, budu vděčná za tip ;) Co se kachen týká...určitě pižmovky ;) Letos je máme a ty jsem snad ještě neslyšela...nebo je možná přeřvávají ty landésky :-D.
Za mne to jsou husy cholmogorské nebo tuluské. Ty druhé se ale hůře rozmnožují, sám jsem je ale nechoval, ale uvažoval jsem o nich a chovatelů jsem se taktéž na ně vyptával. Předtím jsem choval hodně různých husí či kříženců, ale v určitém období opravdu byly hlučné. Cholmogory jsou nenáročné, dobře se množí, samy sedí a vodí, jsou klidné a málo hlučné. Pepa