Nikous

XXX.XXX.173.209
Zdravím všechny... mam potiže s Lasičkou. Pracuji ve zverimexu a u nas v krámu se jí prostě líbí. Nevíme jak jí odtud mame dostat. Sídlí nám ve skladu plný žrádla. Sežrala Nám myš s mláďaty, krecka a moji kmaradky březí morčecí holcicku. nevíme co s ní... nevíte nebo neporadíte mi prosím jak jí chytit? Děkuji
Nějaký sklopec, kam se dá dát živá návnada, ke které se samozřejmě nedostane. Problém bude asi ve velikosti sklopce, na lasičku bude možná příliš velký, aby svojí vahou uvolnila západku.
Napadá mě hlubší nádobu, z které nebude moci vyskočit, do nádoby dát v kleci živou návnadu, samozřejmě nádobu umístit tak, aby k ní měla lasička shora snadný přístup...mít trpělivost a doufat, že do nádoby skočí.
Nikous

XXX.XXX.173.209
Dobrý den, dostala sem napad a vzala sem popelnici na plast ( tu malou zlutou) a hodila sem do ni hlavu uzene makrely a dala sem tam zebrik aby mohla po nem vyšplhat a skocit do te popelnice... zatím nic tak doufam ze se nachyta :)
V časoch.mojej mladosti sme lasicky chytali do veľkých zavaracich pohárov na uhorky. Do vnútra sme dali hrabosa, kúsok suchého rohlika a mrkev. Zatvorili originál vickom v ktorom bola vyrezaná v strede diera priemeru 3 cm. Sklenak sme zakopali až po okraj a na vicko sme položili pár plochych kameňov. A čakali...väčšinou však lasicka uhynula pravdepodobne zo stresu. Vo vašom prípadesa dá použiť aj dobrá dospelá mačka.
Nikous
napsal(a):
Dobrý den, dostala sem napad a vzala sem popelnici na plast ( tu malou zlutou) a hodila sem do ni hlavu uzene makrely a dala sem tam zebrik aby mohla po nem vyšplhat a skocit do te popelnice... zatím nic tak doufam ze se nachyta :)
Navím jak vysokou máte popelnici, ale pokud není víko, mohlo by se lasičce podařit vyskočit.
Já mám nainstalovanou trubku na vodu se dnem, asi 120 cm vysokou částečně zakopanou v zemi ( je ve svahu) a na hoře mám dané koleno, aby se potvoře nepodařilo vyskočit.
Jako návnadu můžete použít vajíčko nebo myš.
Nikous

XXX.XXX.173.209
Zdravííím.. :) Lasicka se mi nechytila ale najednou zmizela.. :D zviratka uz nám nemizí :D ale dekuji Vám Vsem za rady a ponaučení... :) kdyby se potvora vrátila zkusim něco jiného..