Proč kohout napadá malá kuřátka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2015 09:28
stříbrnka

XXX.XXX.14.170

Dobrý den, mám 4 kuřátka cca 3 týdny stará, vysezená pod kvočnou. Kvočna s nimi je přes noc zavřená ve své ohrádce pod střechou a přes den, pokud je pěkně, je dáváme do menšího oploceného výběhu na trávu. Všechny slepice i kohout - jejich otec - Maransák, je přes ten plůtek vidí a znají, vlastně od doby, kdy jim bylo pár dní. Včera jsem se poprvé odvážila pustit je ven z ohrádky na dvůr, ovšem nepočítala jsem s reakcí kohouta... Nejprve je klovnul do zad - vypadalo to jako, výchovné" klovnutí, tak jsem se lekla a hned jsem je dala zpět do ohrádky. Dnes jsem je zkusila znovu pustit a on hned běžel přes celý dvůr a vyloženě na ně zaútočil běháky a chtěl je podupat ! Nic se nestalo, kuřata jsou O.K., ale já toto jednání nechápu. Jinak je to hodný kohout, jsou s ním venku i kohouti brojlerů a ty jenom občas klovnutím odežene od hejna svých slepiček, jiak je v pohodě. Kvočna před ním nijak nestihla kuřátka ochránit, jinak si je hlídá, i když nijak výrazně. Poraďte mi někdo, máme kuřátka poprvé... Díky předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2015 17:45

Nepouštějte kuřata k dospělým a nemusíte nic řešit, kohout pochopitelně má kuřata za vetřelce, neví že jsou jeho.Jinak se divím že kvočna neuchrání jen 4 kuřata, měli jsme to letos taky tak a kvočna byla pouštěná k ostatním i s kuřaty vždy jen krátce a i pod naším dozorem, jenže ta si je dokázala uhlídat a i o mnohem většího kohouta dokázala odehnat, jinak by asi bojovala na život, jedná se ale o malinkou ale starší zkušenou a dominantní slepici .Kohout ani ostatní se pak neodvážili se přiblížit ani přes plot

5.10.2015 18:28

stříbrnka napsal(a):
Dobrý den, mám 4 kuřátka cca 3 týdny stará, vysezená pod kvočnou. Kvočna s nimi je přes noc zavřená ve své ohrádce pod střechou a přes den, pokud je pěkně, je dáváme do menšího oploceného výběhu na trávu. Všechny slepice i kohout - jejich otec - Maransák, je přes ten plůtek vidí a znají, vlastně od doby, kdy jim bylo pár dní. Včera jsem se poprvé odvážila pustit je ven z ohrádky na dvůr, ovšem nepočítala jsem s reakcí kohouta... Nejprve je klovnul do zad - vypadalo to jako, výchovné" klovnutí, tak jsem se lekla a hned jsem je dala zpět do ohrádky. Dnes jsem je zkusila znovu pustit a on hned běžel přes celý dvůr a vyloženě na ně zaútočil běháky a chtěl je podupat ! Nic se nestalo, kuřata jsou O.K., ale já toto jednání nechápu. Jinak je to hodný kohout, jsou s ním venku i kohouti brojlerů a ty jenom občas klovnutím odežene od hejna svých slepiček, jiak je v pohodě. Kvočna před ním nijak nestihla kuřátka ochránit, jinak si je hlídá, i když nijak výrazně. Poraďte mi někdo, máme kuřátka poprvé... Díky předem.

Rada je jednoduchá, zatím dohromady nepouštět. Zatím jsou ješté relativně malá, takže také mohou být "zmatená". Pokud máte prostor, tak je nechte oddělené.

5.10.2015 20:02
mysak

XXX.XXX.34.154

Přesně, jak říkají ostatní, nechat oddělené. Navíc v tomto období kohout pelichá a tak hormony pracují jinak, takže se spíš chová jako k cizím a to někdy i k slepicím, zejména k těm, které pelichají.
Odhání je od krmiva, zatímco na jaře by je svolával.

Přidejte reakci

Přidat smajlík