Sebritky a skrátenie letiek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2015 12:41
iveta š.

XXX.XXX.159.110

Dobrý deň, chcem sa poradiť ako správne skrátiť letky.Chovám sebritky a tie sú veľmi lietavé, najmä mladé.Našla som obrázok aj návod, ale niečo robím zle.Skrátila som letky najprv len na jednom krídle, nepomohlo, tak som skrátila perie aj na druhom krídle, ale večer ich nájdem v korune stromu a musím ich zaháňať do kurína.O jednu sliepočku som prišla, keď preletela k susedom, tak teraz ich mám zavreté a nepúšťam z výbehu, ale je mi ich ľúto, lebo boli zvyknuté chodiť s milflérkami po celej záhrade.Priložím obrázok, strihala som letky podľa neho č.1.Budem vďačná za radu.Iveta.

19.10.2015 16:52
iveta š.

XXX.XXX.159.110

Nikto neporadí ako správne skrátiť letky ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2015 18:42

iveta š. napsal(a):
Nikto neporadí ako správne skrátiť letky ?

Krátí seobvykle jen letky na jednom křídle, kvůli rovnobáze. Pokud zkrátíte obě křídla, pak to ztatí efekt. Anvíc jsou sebritky lehoučké´plemeno, takže tam ani nevím, zda to výrazně pomůže. Spíše bych volil křídlemí sponu, protože stříhat sebritky mi přijde dost škoda...

19.10.2015 18:44

A dle mého jste prvotní zkrácení provedla správně.

19.10.2015 19:32

Vidím to stejně, pokud jste zkrátila podle návodu a jen na jednom křídle, tak to bylo dobře.

Mě se u některých lehčích slepic také stříhání letek neosvědčilo, do týdne se naučily vyrovnávat balanc ocasem a létali na stromy i přes dva metry vysoko.No a dokonce i některé bezocasé Araukany.

19.10.2015 23:00
iveta š.

XXX.XXX.159.110

Ďakujem, skúsim kúpiť tú krídelnú sponu, či to pomôže.Je to fakt škoda strihať tak pekné sliepočky, ale je to pre ich bezpečnosť.Ak nie, tak budú musieť byť len vo výbehu

20.10.2015 18:41
ladd

XXX.XXX.52.22

Jak už psal frufru, první pokus byl správný. Zastřižením druhého křídla jste jim vrátila rovnováhu. Spíš to chtělo na jednom křídle totálně zkrátit letky všechny. Sice to nevypadá pěkně, ale nejsem přítelem spon - nechtělo by se mi mít zafixovanou ruku v jedné poloze a nemoci si ji protáhnout.

20.10.2015 20:48
iveta š.

XXX.XXX.159.110

Rozmýšľala som tiež, či som neskrátila letky málo, skúsim viac skrátiť na jednom krídle a tým sa snáď poruší rovnováha.Tie spony pre tak ľahké sliepky by asi neboli dobré, máte pravdu, nie je to asi nič moc a obmedzuje ich to.Ďík za radu.Aj to strihanie letiek nie je príjemné, je mi to ľúto, ale keby preleteli k susedom, tak je po nich

20.10.2015 22:29

iveta š. napsal(a):
Rozmýšľala som tiež, či som neskrátila letky málo, skúsim viac skrátiť na jednom krídle a tým sa snáď poruší rovnováha.Tie spony pre tak ľahké sliepky by asi neboli dobré, máte pravdu, nie je to asi nič moc a obmedzuje ich to.Ďík za radu.Aj to strihanie letiek nie je príjemné, je mi to ľúto, ale keby preleteli k susedom, tak je po nich

No, než mít takhle ostříhané sebritky, tak jestli není lepší jim udělat větší krytý výběh nebo voliéru.

21.10.2015 12:29
iveta š.

XXX.XXX.159.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, než mít takhle ostříhané sebritky, tak jestli není lepší jim udělat větší krytý výběh nebo voliéru.

Výbeh majú dosť veľký, ale keď ich vypustím von tak sa tešia ako malé deti smajlík popolia pod stromami, behajú po tráve.Máme veľkú okrasnú záhradu, plno kríkov, stromov, tak majú kde hrabať, slnia sa na tráve a behajú s ostatnou hydinou.Ja ich nemám na výstavy, chovám ich len pre radosť a tie ostrihané letky nie je ani vidieť.Kohút nemá skrátené letky a keď sú vedľa seba, tak to ani nepoznať.Veď keď bude čas, tak ich pofotím.Skúsim zohnať aj tie spony, lebo neviem či ich dnes nenájdem zase večer na strome

21.10.2015 15:50
ladd

XXX.XXX.34.41

Když spí na stromech může být něco špatně v kurníku nebo s hřady. Mohou tam být paraziti, může je z kurníku vyhánět jiná drůbež a nebo jsou hřady příliš nízko. Lehká, létavá plemena potřebují mít hřady výše, pokud je nemají hledají si k hřadování místo jinde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík