Útočení na nové slípky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2015 20:15
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Dobrý večer
prosil bych o radu a vysvětlení mého problému.

V nedeli jsem si koupil k mím 5 slepicím ( isa brown ) dalších 6,4 dominant černý a 2 dominant koroptví. Přivezl jse je ráno tak jsem je dal do druhého kurníku a k starým jsem je dal až za tmy a nechal je s polu 3 dny zavřené. Dnes když jsem je pouštěl ven všiml jsem si ze ty staré slepice mi napadají slípky nové. Predevším tedy když projdou kolem krmítek. Zkoušel jsem jim dát do výběhu více krmítek i napáječek, ale ty staré běží klidne přes celý výběh aby je odehnaly. Prostoru si myslím že mají dost cca 250 m² a kurník 2,5 m² v kurníku si nic nedélají jen ve výbehu. Dá se s tím něco dělat ? Popřípadě jaký to bude mít vliv na slepice do budoucna. Jinak ještě bych dodal že starým slepicím je cca 30 týdnů novým asi 15.

Ještě se chci omluvit za pravopis píši na tabletu.

k.r

22.10.2015 20:25
k.r

XXX.XXX.139.152

Cez den ak sa vam bude dat tak ich oddelte a ak ich budede na noc nadalej davat spolu za tyzden si na seba zviknu po tyzdni ich skuste dat spolu. Ja som si napriklad pred mesiacom kupil hodvabnicky bradate a a po 2 tyzdnoch si vpohode zvikli.

22.10.2015 22:07
ladd

XXX.XXX.2.254

Musíte počítat s tím, že slepice se chovají k nováčkům vždy více méně agresivně. Pokud by jste přidával mezi dospělé slepice, také dospělé, trvalo by to nějaký ten den nebo týden, než by si na sebe zvykly s tím, že nováčci zůstanou (až na výjimky) stále na nižší příčce hierarchie. Tady se ale jedná o to, že jste ke skoro dospělým přidal kuřata. Od žrádla je budou odhánět až do dospělosti. Jak to ale popisujete, žádná přehnaná šikana se neděje, tak jen dávat dostatek krmení aby dostatek kvalitního zbylo u pro nováčky.
Správně to mělo být tak, že nové kuřičky měly být odděleny, minimálně na noc, ve svém kurníku, kde jim aspoň na večer a ráno před puštěním přilepšíte.
Pokud ale krmíte krmnou směsí dle věku - kuřice/nosnice měly by být odděleny dokud i mladší nezačanou snášet.

23.10.2015 20:01
Lukas.k.

XXX.XXX.50.18

Dobrý den,
Děkuji za vyjasnění, není problém výběh rozdělit a zajistit obou dvou i oddělené spaní.
Já to s krmením řešil tak že jsem do 3 krmítek udělal míchanici a do dvou malých dal krmnou směs Kuře midi. A ano útoky nejsou nijak zvlášť agresivní ale jsou celkem časté. Kuřičky jsou spíše submisivní a starší slípky ukazují dominanci štípáním peří zezadu na hlavě nebo natažením se nad kuřice, mladé se buď krčí nebo utíkají. A jinak myslíte že barevná rozlišnost nebude dělat do budoucna problémy ?

k.r

23.10.2015 20:22
k.r

XXX.XXX.139.152

Nie ja mam 5 sliepok kazda je ineho plemena a inej farby plus 2 hodvabnicky toto je prejav dominancie to robi kazda stara sliepka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík