Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2015 12:05
arlen

XXX.XXX.150.153

Zdravím přátelé koupil jsem pozemek přiléhající k našemu pozemku (400 m) a chci ho využít jako výběh pro slepice.Hledám odolné dobře nesoucí plemeno do vyšších poloh.Bydlíme v n.v.650 m. Mám již Australky ty mají samostatný výběh a chtěl bych nějaké jiné plemeno ať je dvůr barevnější.Za dobře míněné rady děkuji.Jarda

1.11.2015 23:44
horal

XXX.XXX.58.226

Záleží k čemu chcete slepice. S kombinovanou užitkovostí jsou dobré Hempšírky, ale stejne tak by se dali použít i šumavanky, které snáší i v zimě a i zmasilost je také docela dobrá. Do vyší n. m. je dobrá i vranohlávka s docela solidní snáškou. Hempšírka je trochu náročnější na krmení ale má dobrou zmasilost, a rychlí růst a opeření, ani snáška neni k zahození. V současné době je už velké množství hybridek, u nich je vysoká snáška ale krátkdobá. Je potřeba častá obměna. Vysokou snášku mají Lenghornky nebo Vlašky ale 400m2 neni až tak moc velký výběh, hrozí že se budou pouštět na výlety přes plot. V současné době se koná mnoho výstav, zkuste se tam podívat a vybrat si to co se Vám bude líbit a nepřemýšlejte nad tim jaké je to plemeno.

forestman

2.11.2015 13:30
forestman

XXX.XXX.43.210

Šumavanky a australky velké, v nezatepleném kurníku (už jsem stavbu před časem zde popsal). Na radu kohosi jsem pod střechou udělal na protilehlých delších stranách police š.25cm, na kraji se zakulacenou střešní latí. Napříč jsem položil 3 široké a vypouklé, dost silné smrkové krajinky s kůrou. Je to pro slepice asi lepší, opustily hřad a spí na tomto /denně čistím-zametu a zatřu vápenným hydrátem/. Nejde jim pod zadek chladný vzduch. Nesou i v zimě. Loni bylo pár dnů i -12st.C. Ráno dostávají v zimním období i čerstvou vlažnou vodu.
Zbytek hybridů, ISA Brown, jakmile se blíží mrazíky přemisťuji do kurníku z lisované slámy. Ty pochopitelně potřebují teplo.

5.11.2015 10:06
molousek

XXX.XXX.103.252

Na vajíčka Lenghorky.Mám bíle - spokojenost.
Hlavně pastva, tak se zabaví a neutíkají.
Už bych neměnil

Přidejte reakci

Přidat smajlík