Co by to mohlo být za chorobu?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2015 15:34
Bantamka.Bantamka

XXX.XXX.3.39

Prosím o pomoc. Mám slepice které mi začaly umírat už mi je takto umřelo 5. Je to tak že asi 2 až 3 dni je jako kdyby dusilo a přehazují si vole su celkem čilé a maji řidší trus. Po dvou třech dnech už máji jen napřažení krk že se dusí a chcípne. Takto mi je za 3 týdny umřelo už 5. Nevíte co je to za nemoc a jak ji léčit ? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2015 16:44

Bantamka.Bantamka napsal(a):
Prosím o pomoc. Mám slepice které mi začaly umírat už mi je takto umřelo 5. Je to tak že asi 2 až 3 dni je jako kdyby dusilo a přehazují si vole su celkem čilé a maji řidší trus. Po dvou třech dnech už máji jen napřažení krk že se dusí a chcípne. Takto mi je za 3 týdny umřelo už 5. Nevíte co je to za nemoc a jak ji léčit ? Děkuji.

Pitva!

9.11.2015 15:55
Bantamka.Bantamka

XXX.XXX.52.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pitva!

Vypadalo to všechno v pořádku, takže nevím co to může byt za nemoc!?

9.11.2015 17:02

Vypadalo to všechno v pořádku, takže nevím co to může byt za nemoc!?

Když máte pět mrtvých kusů, už dávno mohl být některý z nich vypitvaný. To vám řekne na 100%, co je to za nemoc.

10.11.2015 16:01
Bantamka.Bantamka

XXX.XXX.72.208

Ale píšu výše že to bylo zcela v pořádku až nato že se mi zdálo že trošku kvasil v žaludku potrava.přidávám video.
Ale i tak nevím co to je za nemoc.
Podle vás bych je měl všechny pozabíjet.

10.11.2015 16:11

Ale píšu výše že to bylo zcela v pořádku až nato že se mi zdálo že trošku kvasil v žaludku potrava.přidávám video.
Ale i tak nevím co to je za nemoc.
Podle vás bych je měl všechny pozabíjet.

Mrtvá slepice není v pořádku

Ještě jednou a hodně pomalu. Když slepice uhyne, tak se s ní dá dělat několik věcí. Jedna z nich je i pitva. Ta vám řekne, na co slepice uhynula.

Když už vám uhynulo pět kusů, proč není ještě ani jeden vypitvaný?

10.11.2015 16:11

Jestli jste se do těch slepic díval sám a nejste z toho moudrý, bude to tím, že nejste státní veterinární ústav.

10.11.2015 17:03

Viděl bych to na otravu, ale je to jen spekulace.

10.11.2015 17:28
konzument

XXX.XXX.93.22

Já bych řekl že to bude kokcidie nebo červi.

10.11.2015 18:15

Kokcidioza takhle nezabíjí.

LibMik

11.11.2015 14:31
LibMik

XXX.XXX.47.254

Mohla by to být infekce červy Syngamus trachea (česky srostlice), kteří parazitují v trachee (průdušnici), z jejíž stěny sají krev a při silnější nákaze ji svými těly ucpávají, což vede zprvu k dýchacím potížím, posléze až k udušení. Výskyt je zapotřebí potvrdit pitvou dýchacích cest nebo nálezem typických vajíček se dvěma víčky v trusu chovaných ptáků. Pak se může přistoupit k léčbě.
L. Mikeš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík