Australky stále nenesou

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2015 17:55
mexin

XXX.XXX.11.16

Zdravím, v květnu jsme si přivezli kuřata australek, bylo jim v té době 5 týdnu.Nicméně do dneška žádné vejce.vzhledem k plemeni jsem očekávala, že snáška začne později ale už se mi to zdá příliš dlouho..Máme z těchto kuřat i dva kohouty a ačkoliv jsou velcí a moc pěkný kousci, tak ani nekokrkají..tak nevím.je tedy ještě brzy, nebo je něco špatně.?krmeni jsou pšenicí, strouhám mrkve, řepy, jablka do ječneho šrotu, zbytky z kuchyně + chodí kachnam na máčené pečivo.výběh mají velký.Šmejdí v zahradě, kozím výběhu i na pastvině.Sem tam spolupracují prasata..oni ryjí a pipky za nimi chodí a vyzobávají.. Dříve jsme měli nějaké hybridy a ty nesli poměrně brzy ale byly to potvory přelétavé, že jsme je hnaly často ze silnice, od sousedky, atd.teď jsme zkusily australky a sice nelétají kam nemají, ale nenesou..slepičky beru jako užitečnou zálibu, ale ta užitečnost je "nikde" když si musím i tak vejce pořád kupovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2015 17:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

mexin napsal(a):
Zdravím, v květnu jsme si přivezli kuřata australek, bylo jim v té době 5 týdnu.Nicméně do dneška žádné vejce.vzhledem k plemeni jsem očekávala, že snáška začne později ale už se mi to zdá příliš dlouho..Máme z těchto kuřat i dva kohouty a ačkoliv jsou velcí a moc pěkný kousci, tak ani nekokrkají..tak nevím.je tedy ještě brzy, nebo je něco špatně.?krmeni jsou pšenicí, strouhám mrkve, řepy, jablka do ječneho šrotu, zbytky z kuchyně + chodí kachnam na máčené pečivo.výběh mají velký.Šmejdí v zahradě, kozím výběhu i na pastvině.Sem tam spolupracují prasata..oni ryjí a pipky za nimi chodí a vyzobávají.. Dříve jsme měli nějaké hybridy a ty nesli poměrně brzy ale byly to potvory přelétavé, že jsme je hnaly často ze silnice, od sousedky, atd.teď jsme zkusily australky a sice nelétají kam nemají, ale nenesou..slepičky beru jako užitečnou zálibu, ale ta užitečnost je "nikde" když si musím i tak vejce pořád kupovat.

Začnou snášet až na jaře. Tak to se slepicemi je, snáška je závislá na délce světelného dne a změně jeho délky. Když slepice nezačnou snášet na začátku podzimu, v listopadu už vám snášet nezačnou.

8.11.2015 18:18
mysak

XXX.XXX.54.2

mexin napsal(a):

Počítám-li dobře, je jim 7 měsíců... Listopad je nejhorší měsíc na snášení obecně. Za přirozených podmínek se to otočí, jakmile přejdou Vánoce. Někdy jak říká přispěvatelka nademnou až třeba v únoru březnu. Pokud se slepicím přisvěcuje, je možné je do zimní snášky dostat snáze. Tzn. Například aspoň ráno dvě hodiny světla k dobru. Poznáte to, jakmile rozsvítíte, slepice jdou hned žrát. Někdo prodlužuje den na večer, ale po zhasnutí slepice zůstanou sedět právě tam, kde se octnou.

8.11.2015 18:22
bronda

XXX.XXX.98.84

Australky jsem líhnul 9.5. Mám čtyři. Začaly postupně snášet od 1. listopadu. Dnes 3 vajíčka. Jedna ještě nezačala, ale čekám, že se brzy roznese. Kontaktoval jsem chovatele z Moravských Bránic, od něhož mám vejce. Jemu rovněž Australky začaly snášet v 24-26. týdnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík