Stredne plemena skusenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2015 07:24
wyandotte

XXX.XXX.114.193

Dobrý deň chcel by som sa spýtať s akým stredne taškím plemenom máte najlepšie skúsenosti u mňa sú to asi amroksy tento rok som skúsil aj rodajlendky ale s tých som sklamaný... kohúti amroksov sú o polovicu večší ako rodajlendaci a už v 7 mesiaci zabíjam pekne velke kusy, tento rok by som chcel skúsiť oravky aké mate s nimi skúsenosti? Alebo iné podobné plemeno ako je sasex, australorpka.Aby kohúti rýchlo rástli a sliepky nech majú obstojnú znášku, ale brojlery nechcem určite :) dakujem :).

26.11.2015 11:26
ovecka

XXX.XXX.171.70

Rychleji než sasexka rostou hempšírky. Ale jsou o trochu pomalejší než amroksky. Jeden čas jsem měla všechna tři plemena a mohla porovnat. Ve 24 týdnech měli amroksáci o 200-400g více v jatečném trupu než hempšíráci. Sasexkáči byli nejslabší, nohatí bez prsou, asi zase o 200g méně než hempšíry. Váhy nejvíce(+-): amroks až 1,8kg, hempšír 1,5kg a sasex 1,4kg. Vážila jsem vykuchané bez drobů a krku (to je navíc cca 350g). Dana.

26.11.2015 13:02
jenca

XXX.XXX.161.27

Nerad všude tlačím svoje oblíbené plemeno(sám plánuju příští rok pořídit rodajlendky protože se mi líbí), ale bressy váhu 2 kg v očištěném stavu(myslím vykuchané bez hlavy ale s droby) dělají v pohodě za 16 týdnů. Krmené ze začátku energis s kukuřičným šrotem později normálně bez jakékoliv směsi jen šroty, droždí, kysané, mléko,... za celou dobu odchovu nepodávám ostřejší směs od energisu než 50/50 s kukuřičným šrotem(postupně jsem došel k tomu, že to není potřeba). Navíc snášku mají v mých extenzivních podmínkách téměř jako vlašky, myslím, že v tomhle se jim žádné středně těžké plemeno nevyrovná. Nevýhody: agresivita kohoutů(tohle je mi jedno), listové hřebeny(v zimě mažu - práce navíc), v prvním roce spíše menší vejce(ale zase často dvoužloutkové), jinak už mě nenapadá nic.

26.11.2015 14:08
padu

XXX.XXX.204.229

Dobrý den za mě teda Faverolky lososové byly super maso kohoutu světlé jemné štavnaté.A souhlasím s vámi Amrokska určitě taky.Tam mi přišly lepší nosnice než Faverolky.

26.11.2015 19:49
wyandotky

XXX.XXX.217.206

...faverolky rostou pomaleji, oravky se dají srovnat s amrokskama, akorát dříve začínají nést než amroksky..výborné jsou i plymutky..

27.11.2015 11:39
wyandotte

XXX.XXX.114.193

Dakujem za rady a postrehy :) saxex mala byt jedna z volieb ale asi od toho upustím dakujem za radu :) možno len tak par sliepočiek na skrášlenie dvora :) No o bresse som počul že je to vyborné plemeno ale myslim že aj cena vajíčok sa pohybuje dosť vysoko, možno skúsim aj tie :) Faverolka to umňa nepripadá do úvahy sliepky sú to zaujimavé ale velke sliepky chovám tak že maju pristup do zahrady takže do blata a preto nechcem papučate plemeno :) a oravky sú asi moja volba č 1 na tento rok len sa bojím že nebudú tak dobre rasť ako amroksy :).

27.11.2015 21:30
wyandotte

XXX.XXX.114.193

zuko napsal(a):
Skus oravky biele.

No tie sú pekne, aké máte s nimi skúsenosti? rast ? a viem že pri večšine plemien sa medzi farebnými razmi líši znáška ako sú na tom biele orávky oproti hnedým?

30.11.2015 19:03
zuko

XXX.XXX.133.180

Znáška oproti hnedým by mala byť lepšia, nechovám žlto-hnedé nemám s čim porovnať.Z rastom kohútov som bol spokojný posledných som zabíjal v 16 týždni.váha kohútov po vyčistení okolo 2 kg.Sliepky znášali aj v zime. Sliepkam v zime svietim, majú nezateplený kurník. Veľkou výhodou pre mňa je ružicový hrebeň v zime u nás pod Tatrami je aj -20 a žiadne omrzliny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík