Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Koza1

12.12.2015 09:57
Koza1

XXX.XXX.10.110

Dobrý den, prosím o radu, co dát slepicím do zimní ubikace, kromě popela. Vloni jsem dala popel a krásně vybílený chlívek byl za jeden den plný šedého prachu. Hlína mi přijde podobná. Máte zkušenost s něčím, co jim udělá službu a zároveň to tak hodně nepráší během popelení? Děkuji

12.12.2015 10:05
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Urobte ohrádku z drevených latí 1mx1mx10cm a do nej zmes popola a hliny a piesku.

12.12.2015 20:30
hollywood

XXX.XXX.239.247

Kúp si obdĺžnikový plastovy zednickymaltovnik za dve stovky tam môžeš dať čistý piesok alebo popol zmiešaný s pieskom a máš po starosti.

12.12.2015 21:31
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Koza1 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, co dát slepicím do zimní ubikace, kromě popela. Vloni jsem dala popel a krásně vybílený chlívek byl za jeden den plný šedého prachu. Hlína mi přijde podobná. Máte zkušenost s něčím, co jim udělá službu a zároveň to tak hodně nepráší během popelení? Děkuji

Písek, nechat usušit.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2015 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

ondře.j. napsal(a):
Písek, nechat usušit.

Asi nějaký jemný...A písek jim stačí na popelení? Máte s ním zkušenost? Děkuji.

12.12.2015 22:24
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Je jen jemný písek :) usušil jsem ho v kotelně a slepice se popelily jedná báseň. Je to lepší, jak popel nebo hlína, jelikož se od toho dost zapráší, kdežto popelení v písku, je tolik nezapráší, ale teď je příznivé počasí, takže to jinak neřeším, a slepice si vesele lebedí pod smrky.

13.12.2015 12:54
jenca

XXX.XXX.161.32

ondře.j. napsal(a):
Je jen jemný písek :) usušil jsem ho v kotelně a slepice se popelily jedná báseň. Je to lepší, jak popel nebo hlína, jelikož se od toho dost zapráší, kdežto popelení v písku, je tolik nezapráší, ale teď je příznivé počasí, takže to jinak neřeším, a slepice si vesele lebedí pod smrky.

Jenže ono se právě pomocí toho jemného zásaditého prachu slepice zbavuje roztočů. Já jim podestýlku podsypávám suchým vápenným hydrátem a všude, kde se popelí, dosypávám jemný dřevitý popel.

13.12.2015 20:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ten vápenný hydrát dávám taky. Sice se při tom vždycky lehounce přidusím a přiotrávím,
ale pak to kydání potom - to je krása. Podlaha je díky vápnu suchoučká a je to hravě
a kulturně vykydáno.
Na popelení dávám suchý oranžový písek a on práší teda taky, velmi. Prachu/ům zdar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík