Koza1
XXX.XXX.10.110
Dobrý den, prosím o radu, co dát slepicím do zimní ubikace, kromě popela. Vloni jsem dala popel a krásně vybílený chlívek byl za jeden den plný šedého prachu. Hlína mi přijde podobná. Máte zkušenost s něčím, co jim udělá službu a zároveň to tak hodně nepráší během popelení? Děkuji
Koza1
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, co dát slepicím do zimní ubikace, kromě popela. Vloni jsem dala popel a krásně vybílený chlívek byl za jeden den plný šedého prachu. Hlína mi přijde podobná. Máte zkušenost s něčím, co jim udělá službu a zároveň to tak hodně nepráší během popelení? Děkuji
Písek, nechat usušit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.110
ondře.j.
napsal(a):
Písek, nechat usušit.
Asi nějaký jemný...A písek jim stačí na popelení? Máte s ním zkušenost? Děkuji.
ondře.j.
napsal(a):
Je jen jemný písek :) usušil jsem ho v kotelně a slepice se popelily jedná báseň. Je to lepší, jak popel nebo hlína, jelikož se od toho dost zapráší, kdežto popelení v písku, je tolik nezapráší, ale teď je příznivé počasí, takže to jinak neřeším, a slepice si vesele lebedí pod smrky.
Jenže ono se právě pomocí toho jemného zásaditého prachu slepice zbavuje roztočů. Já jim podestýlku podsypávám suchým vápenným hydrátem a všude, kde se popelí, dosypávám jemný dřevitý popel.