Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2015 14:50
valajda

XXX.XXX.236.1

Zdravim muzetemi poradit co je to za husy maj to byt lindovske pan mi je prodal stim ze to jsou to oni Diky.

19.12.2015 18:08
nitram306

XXX.XXX.3.121

Dobrý den,
k husám lindovským je na netu velmi málo informací. Osobně mám obdobné doma také. Mají velmi nevyrovnaný růst mezi pohlavím. Co jsem kontaktoval chovatele, u většiny chovný základ pochází z Moldávie. Co jsem vysledoval doma na dvorku, tak oproti klasické brojlerové z HO mají hustější prachové peří (čímž jsou housata zřejmě odolnější při špatném počasí), a tím dle mého názoru přednosti končí. Růst mezi brojlerem a "lindovkou" byl jak na houpačce, ale v konečné fázi dorůstají brojlerové více (je to i hlavně vyrovnanějším růstem mezi pohlavím) Osobně je doma mám spíše jako chovatelskou raritu, bohužel z důvodu neuznání plemene v ČR a problémem sehnat nepříbuznou krev se asi chov mezi chovateli rozmáhat nebude. Ještě něco co se někomu možná líbit nebude, ale k chovatelství to patří, při porážce mají oproti brojlerkám (krmeným jna jednom dveře!) daleko více žlutější sádýlko smajlík Tolik za mě...
Taktéž bych uvítal, kdyby se někdo diskuze věcně zúčasnil. Již jsem v minulosti také zakládal na toto plemeno vlákno, a propadlo se v zapomnění...
Chovu zdar
MZ.

20.12.2015 11:11
valajda

XXX.XXX.236.1

Tak nic.

20.12.2015 12:25
tereza.128

XXX.XXX.35.233

valajda napsal(a):
Tak nic.

Nechápu Vaši reakci? Nitram 306 Vám poskytl vyčerpávající odpověď a Vy se snad cítíte dotčená?
Na Vašich fotkách je hejno jakýchsi hus. Mohou to být lindovské, ale taky nemusí, velmi podobně totiž vypadají kříženci bílých labutích hus s brojlerovými. Taky jsem takové husy na dvoře měla a lindovské to rozhodně nebyly. Takže na otázku, zda se jedná opravdu o tyto husy nebo o křížence Vám asi těžko někdo odpoví.
Vzhledem k tomu, že se jedné o neuznané plemeno a neexistuje žádný standard si odpovědět můžete sama...

Přidejte reakci

Přidat smajlík