Zdravim muzetemi poradit co je to za husy maj to byt lindovske pan mi je prodal stim ze to jsou to oni Diky.
Dobrý den,
k husám lindovským je na netu velmi málo informací. Osobně mám obdobné doma také. Mají velmi nevyrovnaný růst mezi pohlavím. Co jsem kontaktoval chovatele, u většiny chovný základ pochází z Moldávie. Co jsem vysledoval doma na dvorku, tak oproti klasické brojlerové z HO mají hustější prachové peří (čímž jsou housata zřejmě odolnější při špatném počasí), a tím dle mého názoru přednosti končí. Růst mezi brojlerem a "lindovkou" byl jak na houpačce, ale v konečné fázi dorůstají brojlerové více (je to i hlavně vyrovnanějším růstem mezi pohlavím) Osobně je doma mám spíše jako chovatelskou raritu, bohužel z důvodu neuznání plemene v ČR a problémem sehnat nepříbuznou krev se asi chov mezi chovateli rozmáhat nebude. Ještě něco co se někomu možná líbit nebude, ale k chovatelství to patří, při porážce mají oproti brojlerkám (krmeným jna jednom dveře!) daleko více žlutější sádýlko Tolik za mě...
Taktéž bych uvítal, kdyby se někdo diskuze věcně zúčasnil. Již jsem v minulosti také zakládal na toto plemeno vlákno, a propadlo se v zapomnění...
Chovu zdar
MZ.
valajda
napsal(a):
Tak nic.
Nechápu Vaši reakci? Nitram 306 Vám poskytl vyčerpávající odpověď a Vy se snad cítíte dotčená?
Na Vašich fotkách je hejno jakýchsi hus. Mohou to být lindovské, ale taky nemusí, velmi podobně totiž vypadají kříženci bílých labutích hus s brojlerovými. Taky jsem takové husy na dvoře měla a lindovské to rozhodně nebyly. Takže na otázku, zda se jedná opravdu o tyto husy nebo o křížence Vám asi těžko někdo odpoví.
Vzhledem k tomu, že se jedné o neuznané plemeno a neexistuje žádný standard si odpovědět můžete sama...