Pomořanky prosím radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2015 14:13
kelim

XXX.XXX.151.225

Dobrý den, prosím o určení pohlaví. Jedná se o letošní kusy. Vejce dovoz z Německa tak nepříbuzné k chovu tady. Jde mi o to zda je to pár nebo oba houseři. Pokud se jedná o oba houseři tak jeden bude na výměnu za husu nebo na prodej. Zkoušel jsem je otáčet a koukal jsem že to asi fakt nepoznám. Jeden se pokoušel pářit s landejkou a té druhé se to vůbec nelíbilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2015 14:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

kelim napsal(a):
Dobrý den, prosím o určení pohlaví. Jedná se o letošní kusy. Vejce dovoz z Německa tak nepříbuzné k chovu tady. Jde mi o to zda je to pár nebo oba houseři. Pokud se jedná o oba houseři tak jeden bude na výměnu za husu nebo na prodej. Zkoušel jsem je otáčet a koukal jsem že to asi fakt nepoznám. Jeden se pokoušel pářit s landejkou a té druhé se to vůbec nelíbilo.

Penis není vidět na první pohled. Je potřeba prsty kloaku rozevřít. Jinak spolehlivější metoda určení pohlaví u hus neexistuje.

31.12.2015 14:22
kelim

XXX.XXX.151.225

No to jsem zkoušel a nic.

31.12.2015 14:44
nitram306

XXX.XXX.3.121

Dobrý den,
již zde bylo v několika vláknech ukazováno, jak se má kloaka roztáhnout, aby případný penis vyskočil. Tento je umístěn ve spodní části kloaky směrem k podbříšku. Osobně si kleknu na zem a husu dám mezi stehna, kdy si ji tak přidržím (hlavu husy mám jakoby za svými zády). Ocas ohnu ke kostrči mezi křídly a oběma palci a ukazováčky kloaku rozevřu. Dle mého je to nejsnadnější způsob, při kterém nepotřebujete cizí pomoc. Penis bývá ze začátku jen takový cca.2mm červík, ale u tak starých zvířat jak máte na fotce (odhaduji 4-5měsíců) bude u pomořanek tak kolem 2cm a více (pokud se neprojeví nějaká nemoc atd). Husa má hodně jakoby prokrven vnitřek kloaky (neznám přesně terminologii - jakoby konec vejcovodu) Chce to ale cvik.
Ještě mě napadá 100% metoda a tou je DNA test, ale u tak velikých husí to musí jít jedna báseň přes kloaku. Po nacvičení uvidíte, že to jde snadno... Ještě mě napadá můj postřeh, houser kloaku jakoby více svíral, ale to může být pouze můj subjektivní pocit.
Chovu zdar
MZ
PS: dějte vědět jak to dopadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík