Proč ještě nesnáší

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ička

31.12.2015 18:19
Ička

XXX.XXX.136.53

Dobrý den.Prosím máte někdo zkušenosti se slepicemi od chovatelů, kteří je chovají na výstavy a ty, které se rozhodnou nevystavovat pak odprodají.Je pravda, že je živí tak, že pipky narostou, jsou velké krásné, získají na výstavě ocenění, ale třeba tím jak byly krmeny, nezačnou snášet vajíčka, že se jim nevyvinuly vaječníky.Zajímalo by mne zda se to časem upraví a začnou snášet později.Děkuji za odpovědi, jedná se o plymutky.

31.12.2015 21:10
mysak

XXX.XXX.54.2

Ička napsal(a):
Dobrý den.Prosím máte někdo zkušenosti se slepicemi od chovatelů, kteří je chovají na výstavy a ty, které se rozhodnou nevystavovat pak odprodají.Je pravda, že je živí tak, že pipky narostou, jsou velké krásné, získají na výstavě ocenění, ale třeba tím jak byly krmeny, nezačnou snášet vajíčka, že se jim nevyvinuly vaječníky.Zajímalo by mne zda se to časem upraví a začnou snášet později.Děkuji za odpovědi, jedná se o plymutky.

Musí snášet, ledaže by byly ztučnělé...

Ička

1.1.2016 15:39
Ička

XXX.XXX.136.53

Taky mne to napadlo, ale nevím jak je krmit.Vynechávám brambory v míchanici, dávám jen krouhanou mrkev a řepu, jako bílkoviny dávám jogurt ředěný vodou a nebo vlhčím jogurtem míchanici.Kolem poledne dávám N1 a na noc tak asi 60g pšenice na kus.Jednou týdně do míchanice přidám na radu od jednoho chovatele z burzy masovou konzervu pro psy.Sušené kopřivy jsou samozřejmostí a vápenný grit a dostatek pitné vody také.

1.1.2016 19:07
začátek

XXX.XXX.173.101

Ička napsal(a):

Kupte granulovanou směs pro nosnice a krmte jen směsí, jak se roznesou tak jí dávejte jen 50%.Jak se prodlouží den a budou mít pastvu, tak směs nemusíte dávat vůbec.Jinak plymutky začínají snášet poměrně pozdě, je to velké plemeno tak tu N1 dávejte jsouli starší devíti měsíců, aby jste snášku moc neuspíšil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík