Dobry den,
nikdy jsem nechovala drubez. Zacala jsem ted s indickym bezcem, které jsem si poridila v cervenci 2015. Podle me nebyli moc stari, i když pani tvrdila, ze mají 3 mesice. Rekla bych, ze měli méně, tak 2. Stále jsem nenasla zadna vejce... Jak dlouho to trva nez zacnout snášet? Popripade dela se něco speciálního, aby snaseli? Do zrni jim davam skořápky, i do pisku. Jinak pridavam i granule, ale hlavne krmim zrnim. Dekuji za odpovedi. Eva.
Mám u nich bednu plastovou může být i dřevěná do ní dávám slámu a některý tam nesou některá vedle bedny může se stát že vám můžou za nášet vitamíny dávám kuli tomu aby nepadly na nohy a má to vliv i na oplozenost a na snášku kačeny mám druhým rokem a jsou spokojeni lihnivost na 90% záleží na vás
Uživatel s deaktivovaným účtem

beruska1
napsal(a):
Vitaminy zadne nedavam, ani sobe, tak se mi zda blaznive je davat zviratum. Jinak davam to, co vy, akorát zrni ani srot nemocim, davam jen vedle vodu. Snad to je ok.
No, jen ze zrní Vám nic nesnesou. Zvláště v zimě, takže si najděte článek tady v sekci o jejich chovu a budete vědět. Jinak třeba sáček plastinu do šrotu není závratná investice a kachnám to jen prospěje. A pro tvprbu vajec je důležitá bílkovina, tu ze zrní nezískají a teď v zimě žádný hmyz nenajdou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moji bežci milujú repu. Nastrúham im ju, posypem nutrimixom /ja ho kupujem v záhradkárskych potrebách/ a premiešam so šrotom. Je radosť pozerať, ako to do nich ide. Ráno im dávam aj zrno, to si poväčšine ani nevšimnú a čakajú na druhý chod