Mám dotaz na majitele této líhně, nemáte nějakou funkční náhradu za vložku do vaničky na vodu? Mám vodu ze studny a každý rok jednu odpařovací vložku odepíši, úplně se zanese vodním kamenem a nic jí nepomůže. Nová přijde na 170, - plus poštovné. Je to docela dost, ale zatím se mi nepodařilo vymyslet, čím ji nahradit.
Napadlo mne koupit vložku do Brinsea 380 a odříznout potřebný kus. Ale nevím jestli by vyšla alespoň na dvakrát. Nezná někdo její rozměr?
Zkoušela jsem použít různé typy mycích hub, ale bohužel jsou moc husté a odpařují málo vody.
Pokud má někdo zkušenost s náhradou, podělte se. Děkuji Dana.
Varem odstraníte jen tvrdost uhličitanovou, síranová zůstane.destilku lze vyrobit.vemte papinák, místo píštaly nasadte hadičku, druhý koec vložte do kastrolu s poklicí, kastrol dejte do dřezu, a dřez zaplnte studenou vodou, nebo si opatřete parní odštavnovač.je to stejné, jako když vyrábíte pálenku, nebo překapávanou kávu, pochopitelnš bez kávy.
llllll

XXX.XXX.137.126
vg1955
napsal(a):
Destilovanu vodu si vyrobite doma sama, prevarite vodu a nechate vychladnut.Alebo v kanvici ked Vam ostane tak ju nevylievajte a pouzite ju do liahne.
Máte velmi zvláštní představu o termínu - destilovaná voda.
není lepší raději nic nepsat?
Ja som už tú hmotu z horneho odparovača vyhodil a dolievam tam denne vodu z vodovodu. pre lepší efekt mám ešte dole na dne liahne plytku široku plastoovú misku do ktorej dolievam vodu.. Denne dolejem cca 1,5 litra vody. Ked preložím na 19. deň vajcia dole, , tak ich ešte rosím a dám po okraji liesky mokrú handru a kurence sa normálne vyliahli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Reverzní osmóza
Kupte si toto udělátko a vodu přefiltruje přes něj a máte téměř demineralizovanou vodu.A nic se vám už zanášet nebude.
http://www.water-shop.cz/Reverzni-osmoza-pro-akvaria-ROAL3-75GPD-d226.htm
Samozřejmě se asi dá sehnat i jiné levnější jinde.
peter z bratislavy
napsal(a):
Ja som už tú hmotu z horneho odparovača vyhodil a dolievam tam denne vodu z vodovodu. pre lepší efekt mám ešte dole na dne liahne plytku široku plastoovú misku do ktorej dolievam vodu.. Denne dolejem cca 1,5 litra vody. Ked preložím na 19. deň vajcia dole, , tak ich ešte rosím a dám po okraji liesky mokrú handru a kurence sa normálne vyliahli.
Vidím Peter, že máte Brinsea 380, mohl byste mi změřit, jak dlouhý kus té hmoty tam byl? Napadlo mne, že bych objednala tu a nařezala na potřebnou velikost. Vypadá, že by z jednoho kusu mohly být určitě 2, možná i 3. A tak by se to trochu zlevnilo. Děkuji Dana
Děkuji i všem ostatním za nápady a zkušenosti. Dana
ovecka
napsal(a):
Mám dotaz na majitele této líhně, nemáte nějakou funkční náhradu za vložku do vaničky na vodu? Mám vodu ze studny a každý rok jednu odpařovací vložku odepíši, úplně se zanese vodním kamenem a nic jí nepomůže. Nová přijde na 170, - plus poštovné. Je to docela dost, ale zatím se mi nepodařilo vymyslet, čím ji nahradit.
Napadlo mne koupit vložku do Brinsea 380 a odříznout potřebný kus. Ale nevím jestli by vyšla alespoň na dvakrát. Nezná někdo její rozměr?
Zkoušela jsem použít různé typy mycích hub, ale bohužel jsou moc husté a odpařují málo vody.
Pokud má někdo zkušenost s náhradou, podělte se. Děkuji Dana.
Nechci hanit Brinseu 190 ale po roce co jsem ji vlastnil jsem jí prodal a koupil R com 190 líhnu husy a kuřata a už žádný problém vodu tam dávám z vysoušeče vzduchu je lepší můžete všechno rozebrat a vyčistit Bury Velké Dvorce.
peter z bratislavy
napsal(a):
Zmeral som vnútorny rozmer vaničky na vodu a je 29 cm. Ale nema zmysel to kupovať, keďže liaheň funguje aj bez toho. Podstatné je, aby sa vanička stale doplňala.
Děkuji Peter. Brinsea 190 má vaničku 10,5cm, tak to by při rozdělení vyšlo i na 3 části. Mám k líhni i automatické doplňování vody, ale ani to vlhkost nezachrání, když náhodou voda dojde. Ta vanička pod ventilátory má malou plochu a při úbytku vody mi vlhkost klesá velmi podstatně. Často líhnu i ve spodní části a plata prohazuji, tak pod vejce už se nic nevejde. Husí se mi líhnout nedaří, už je líhnu jen ve stolové.
Ještě jednou moc děkuji Dana.